02-11-2011
Virksomheder som Whiteaway i Aarhus - netop kåret som landets hurtigst voksende virksomhed – er utrolig vigtige for den danske økonomi og ikke mindst for den midtjyske region. Det siger formanden for Vækstforum Midtjylland, Bent Hansen, som glæder sig over at have en række såkaldte gazellevirksomheder i regionen.

Den aarhusianske iværksættervirksomhed Whiteaway er netop kåret som Danmarks hurtigst voksende virksomhed i dagbladet Børsens gazellekonkurrence.
De flotte resultater gør indtryk på formanden for Vækstforum i Region Midtjylland, Bent Hansen:
”I har opnået imponerende resultater på trods af den hårde økonomiske krise, vi befinder os i. Virksomheder som jeres, der skaber vækst og beskæftigelse, er utrolig vigtige for den danske økonomi, og ikke mindst for den midtjyske region. Jeg vil gerne ønske Whiteaway hjertelig til lykke med kåringen som gazellevinder”, siger Bent Hansen.

Netsalg af hvidevarer
Whiteaway sælger hårde hvidevarer på nettet og er på bare 5 år blevet den største spiller i branchen. Virksomheden har haft en vækst på 1834 procent over de seneste 4 år, og det berettiger til at blive kåret både som landets hurtigst voksende virksomhed og som gazellevinder i Region Midtjylland.
Det er den 31-årige Johannes Gadsbøll, der står i spidsen for virksomheden, som på to år er vokset fra 5 til 37 medarbejdere.

Vækstforums mål
Et konkurrencedygtigt erhvervsliv er en forudsætning for en stærk samfundsøkonomi og et stærkt velfærdssamfund. Vækstforum for Region Midtjylland har derfor med sin erhvervsudviklingsstrategi igangsat en række initiativer, der skal styrke de midtjyske virksomheders muligheder for at begå sig i den globale konkurrence. At skabe gode rammevilkår for virksomheders etablering, udvikling og vækst er således et af de højt prioriterede mål for det midtjyske Vækstforum.

Industrien er med
”Det er derfor rigtig glædeligt at se, at vi faktisk har en række gazellevirksomheder i Region Midtjylland, og at de er fordelt over hele regionen. Det viser, at vi har nogle sunde og stærke midtjyske virksomheder, der både har evnen og viljen til at vokse. Tilmed er industrien flot repræsenteret, det er også en bemærkelsesværdig præstation i den konkurrencesituation, som de danske virksomheder befinder sig i”, udtaler Bent Hansen. 

Flere oplysninger