Ny test kan opdage pokerspillere med ludomani


En undersøgelse fra Forskningsklinikken for Ludomani på Aarhus Universitetshospital viser, at pokerspillere med ludomani har tendens til at overvurdere sandsynligheden for gevinst, og spille for mange hænder med lav sandsynlighed.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde Center for Integrativ Neurovidenskab på Aarhus Universitet, og publiceret i det internationalt anerkendte tidsskrift Journal of Gambling studies.

Forskerne har udviklet en test, der kan opdage personer med ludomani blandt pokerspillere. Testen simulerer en række poker-spillesituationer, hvor forsøgspersonerne skal vurdere gevinstsandsynligheder, samt beslutte, om de vil spille forskellige hænder i poker.

Testen gør brug af viden om tankemæssige fejlslutninger blandt pokerspillere med ludomani, og ved hjælp af en statistisk model kunne forskerne med 100 % nøjagtighed skelne pokerspillere med ludomani fra øvede pokerspillere, der ikke havde ludomani.

På Forskningsklinikken for Ludomani er man begejstrede for resultaterne.

- Det har længe været vanskeligt at dokumentere kognitive fejlslutninger hos pokerspillere med ludomani, som adskiller sig fra for eksempel ludomaner, der spiller på spilleautomater. På Forskningsklinikken for Ludomani integrerer vi forskning og behandling af ludomani, og vi kan anvende den nye viden til at forbedre vores ludomanibehandling, siger psykolog Jakob Linnet, der leder forskningsklinikken.

På sigt åbner metoden mulighed for, at man kan opdage pokerspillere med ludomani på internettet, og forebygge ludomani med en tidlig indsats overfor spillere, der udviser problemadfærd.

Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitetshospital tilbyder gratis behandling uden ventetid til personer, der lider af ludomani, og deres pårørende. Samtidig forsker og udvikler klinikken nye metoder til behandling af ludomani.

Resultaterne er publiceret i Impaired Probability Estimation and Decision-Making in Pathological Gambling Poker Players. Linnet J, Frøslev M, Ramsgaard S, Gebauer L, Mouridsen K, Wohlert V. J Gambl Stud. 2011 Apr 12. 

Mere information om undersøgelsen og om Forskningsklinikken for Ludomani kan fås ved henvendelse til forsknings- og funktionsleder, psykolog Jakob Linnet, på tlf. 8949-1698 / jakolinn@rm.dk