På trods af fusionen af Århus Sygehus og Skejby fastholder Aarhus sin førerposition blandt hospitalerne i Danmark.

Nyhedsavisen Dagens Medicin har vurderet alle tilgængelige data for behandlingskvaliteten på de danske hospitaler og har desuden gennemført en afstemning blandt avisens læsere, der primært tæller læger. Med i udregningen er også de nationale tal for patienttilfredshed.

På trods af den enorme fusion af Århus Sygehus og Skejby fastholder Aarhus sin førerposition blandt hospitalerne i Danmark, og indtager en samlet førsteplads, ikke bare blandt de fem største hospitaler, men også i forhold til alle andre.

21 førstepladser

I kappestriden med de fem store hospitaler i Danmark, Rigshospitalet, Odense, Aalborg og Herlev, løber Aarhus med imponerende 21 førstepladser inden for de forskellige lægelige specialer. Ingen af de store hospitaler har så mange specialer som Aarhus, nemlig 36. Alligevel har Aarhus ikke en eneste afdeling, der ikke er i top tre. Stabiliteten er imponerende. Der er simpelt hen nul svage punkter overhovedet, og det er recepten på sejr i Danmarks Bedste Hospital.

Chefredaktør Kristian Lund overrækker torsdag formiddag i Palle Juul-Jensen Auditoriet på Aarhus Universitetshospital et diplom til ledere og medarbejdere for at være Danmarks Bedste Hospital 2011. Samtidig bliver en række afdelinger fejret for tilsammen at have opnået 21 førstepladser inden for deres lægefaglige specialer.

Julegodter til personalet

- Vi glæder os over kåringen, som skyldes vores kompetente og engagerede medarbejdere. At vi bliver Danmarks bedste hospital i 2011 viser, at vi har et meget stærkt udgangspunkt, inden alle afdelinger flytter sammen i Skejby, hvor vi for alvor får mulighed for at lave nogle endnu bedre patientforløb, siger hospitalsdirektør Gert Sørensen, Aarhus Universitetshospital.

Hospitalsledelsen har derfor besluttet at uddele julegodter til personalet på samtlige afsnit.

- Jeg er glad og stolt på regionsrådets vegne. Dagens Medicin giver førstepladsen til AUH, fordi der er et unikt fagligt miljø, som er med til at sikre en sund konkurrence mellem universitetshospitalerne i Danmark. Konkurrencen tvinger hospitalerne til at yde det optimale for patienterne, og det er den bedste garanti for at patienterne kan få en behandling på internationalt niveau her i landet i stedet for at skulle rejse udenlands, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S), Region Midtjylland.

Læs mere om kåringen af Danmarks Bedste Hospital på www.dagensmedicin.dk

Flere informationer
Hospitalsdirektør Gert Sørensen: 7846 2331 / 2286 3266

Chefsygeplejerske Vibeke Krøll:  7846 2333

Cheflæge Claus Thomsen: 7846 2366