15-12-2011Fortælleglæden er omdrejningspunkt for et projekt, som skal støtte regionens børn og unge i at mødes og skrive og fortælle historier. Onsdag bevilgede Regionsrådet for Region Midtjylland knap en mio. kroner til projektet Historier i Spil.

Mens det vrimler med tilbud til børn og unge, der spiller musik, tegner eller dyrker sport, må de, der brænder for at skrive eller fortælle historier, ofte nøjes med et fællesskab med deres skrivebordskuffe.
Nu får de fortælleglade børn og unge i Region Midtjylland imidlertid en ny mulighed. Onsdag bevilgede Regionsrådet 945.000 kroner over tre år til projektet Historier i Spil. Her får børnene og de unge en social sammenhæng og et læringsmiljø, hvor de kan udfolde deres interesse og dele den med andre.

Værksteder, skole og camp
Historier i Spil omfatter en række forskellige initiativer. Blandt andet skal der etableres fortælle- og skriveværksteder ledet af professionelle forfattere på skoler og biblioteker i mange kommuner i regionen, der skal oprettes en forfatterskole, der strækker sig over en sæson, og en camp, hvor historiefortællende og skrivende børn og unge over flere dage i en skoleferie kan mødes på tværs af regionen. Her kan de udveksle erfaringer og lære hinanden at kende.

Forum på nettet
Projektet omfatter også flere netværk: Et netbaseret forum for børn og unge, et netværk af kommunale aktører og et netværk af de professionelle forfattere og fortællere, der underviser på projektet. På denne måde sikres et fælles forum for erfarings- og metodeudveksling samt opbygning af en fælles videnbank.
Den Kreative Skole i Silkeborg står i spidsen for samarbejdsprojektet, der ud over Silkeborg foreløbig omfatter Viborg, Aarhus, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande og Struer kommuner. Det er meningen, at projektet skal vokse fra de syv deltagende kommuner i 2012 til 14 kommuner i 2013 og 16 kommuner i 2014. Desuden forventer man, at projektets aktører vil indgå i et udvidet samarbejde med eksterne partnere, eksempelvis forfattergrundkurset i Holstebro og tilsvarende projekter i andre regioner.
Regionsrådet har bevilget i alt 945.000 kr. for projektperioden januar 2012 til og med december 2014. Det er håbet, at det tværkommunale samarbejdsprojekt kan medvirke til at udbrede og forankre arbejdet med skrive- og fortælleprojekter for børn i en bred regional sammenhæng.Billedtekst:
Projektet Historier i spil byder blandt andet på forfattercamps over nogle dage i børnenes ferier. Billedet her er fra en camp i Silkeborg i 2010. Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.

Flere oplysninger

Tine Engel Mogensen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1716
tine.mogensen@ru.rm.dk

Erik Bach Andersen, specialkonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1710
erik.andersen@ru.rm.dkKontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne