Prisen på MR-scanninger fortsætter med at falde. Det er resultatet af den seneste udbudsrunde i Region Midtjylland.
Prisen på MR-scanninger fortsætter med at falde. Det er resultatet af den seneste udbudsrunde i Region Midtjylland.

Siden det første udbud for tre år siden er prisen næsten halveret. Udbuddet er et led i en bevidst strategi om samarbejde med private udbydere, der kan forkorte ventetiden for patienterne.

Patienter i Region Midtjylland kan fra den 1. februar 2012 blive henvist til den private MR-klinik, MR-Scanner, i Viborg, hvis der er lang ventetid på regionens hospitaler. Og det til en væsentlig lavere pris, end regionen hidtil har betalt. Det er resultatet af et større udbud, som netop er gennemført på området.

- Det er meget bekræftende at se, at vores strategi med udbud af konkrete opgaver betaler sig, siger formand for Region Midtjyllands rådgivende udvalg vedrørende hospitaler, Carl Johan Rasmussen (S).

For tre år siden gennemførte Region Midtjylland sit første udbud af MR-skanninger. Allerede da blev prisen sat et godt stykke under den takst, som ellers var gældende. For to år siden sænkede et nyt udbud prisen med yderligere 15 pct., og med den seneste udbudsrunde har prisen fået endnu et nyk nedad.

Velegnet marked
- Netop MR-scanninger er et marked, som er meget velegnet til udbud. Relativt mange private aktører har investeret i udstyr, og er derfor er interesseret i opgaven. Samtidig er det en standardiseret ydelse, som ikke kræver et stort setup til akutte eller indlagte patienter. På den måde er det muligt at planlægge meget effektive patientforløb, som sikrer en hurtig udredning af patienterne, fortæller direktør i Region Midtjylland Ole Thomsen.

Aftalen med MR-Scanner Viborg erstatter de to hidtidige aftaler med private MR-klinikker i Herning og Aarhus. Den private MR-klinik i Viborg har både en åben og en lukket scanner, så også meget overvægtige eller klaustrofobiske patienter kan scannes.


Baggrund og fakta
 En MR-skanning er især god til at se ind i kroppens bløddele. Man bruger blandt andet MR-skanninger til at se på slidskader omkring knæ, hofter og ryg samt forandringer i hjernen

 Patienterne vil fortsat blive henvist til de offentlige hospitaler i første omgang. Herfra kan de så blive henvist til den private MR-klinik.

 Den nye aftale løber i 2 år, men med mulighed for forlængelse. Aftalen omfatter ca. 7.000 scanninger årligt.

 I alt bød fem virksomheder ind på opgaven. Tilbuddene er blevet bedømt i forhold til både pris og kvalitet, som er vægtet med hver 50 pct.


Flere oplysninger
• Formand for Region Midtjyllands rådgivende udvalg vedrørende hospitaler Carl Johan Rasmussen: 8691 4657 / 2068 1836 / carljohan.rasmussen@rr.rm.dk

• Direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen: 78410040 / 2146 9807 / ole.thomsen@stab.rm.dk

• Fuldmægtig Peter Ravn Riis 7841 2023 / petrii@rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

• Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage kl. 8 - 17 på tlf. 7841 0666