Nu bliver det nemmere at søge information om funktionelle lidelser


Nu bliver det nemmere at søge information om funktionelle lidelser

Omkring 300.000 danskere er ramt af en funktionel lidelse. Det er med andre ord lige så hyppigt som fx diabetes eller depression. Alligevel er der mange, både patienter, pårørende, læger og andre fagfolk, der ikke ved ret meget om funktionelle lidelser.

Mange patienter oplever, at de bliver mødt med fordomme, og mange modtager ikke den hjælp, de har brug for. Dette skyldes ofte misforståelser og manglende viden. Det vil en ny og omfattende hjemmeside forsøge at rette op på.

Hjemmesiden henvender sig til patienter, pårørende, fagfolk og andre interesserede. Den forklarer i et letforståeligt sprog om symptomer, mulige årsager og behandling af funktionelle lidelser. Der er desuden information, som er målrettet læger, sagsbehandlere, fysioterapeuter, forskere m.fl. Og der er patienter, som har valgt at stå frem og fortælle om deres personlige erfaringer og oplevelser med at være ramt af en funktionel lidelse.

Besøg hjemmesiden: www.funktionellelidelser.dk

Ved behov for yderligere information, kontakt speciallæge Lene Toscano, Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser, Tlf. 7846 4348, eller lenesanc@rm.dk