21. december kl. 14 viser Børneafdelingen C2, hvordan en flot donation fra virksomheden Egetæpper har skabt nogle nye rammer for syge børn og deres forældre.


21. december kl. 14 viser Børneafdelingen C2, hvordan en flot donation fra virksomheden Egetæpper har skabt nogle nye rammer for syge børn og deres forældre.

Fra vægge på gange, i opholds- og venterum møder man en hest der griner, en ko der stirrer nysgerrigt og forundret ind i kameraet, koalabjørne og andre eksotiske dyr. Sammen med nye møbler og andet interiør i vente- og opholdsrum prøver Børneafdelingen på hospitalet i Herning at gøre det til et rart sted at være syg.

- Vi ved jo, at der efterhånden er god dokumentation for at helende arkitektur og miljø virker beroligende og helbredende på folk. Derfor er det også vigtigt, at syge børn har noget rart og sjovt at kigge på, når de kommer hos os, siger oversygeplejerske Dagny Kloster om det nye miljø, som er kommet i stand via en flot donation fra Egetæpper i Herning.

Se og røre
- Portrætter af dyr er jo i den grad appellerende til børn. Fordi børn elsker dyr, og mange af billederne er af dyrebørn. Derudover har jeg valgt at lave tæppebilleder, da børnene gerne må røre og mærke billederne, og det kan man jo ikke med et oliemaleri, fortæller designer Lykke Jensen fra Egetæpper.

21. december kl. 14 inviterer Børneafdelingen C2 indlagte børn og forældre til at se dyrene på de store flotte vægtæpper. Repræsentanter fra de motionerende medarbejdere fra Egetæpper vil være der, hospitalsklovnen Fiola vil være til stede og så er der lune æbleskiver til forældre og børn.

Fakta om motionsprojektet hos Egetæpper
Godt 160 medarbejdere og deres familier er med i et motionsprojekt, hvor Egetæpper for hver kilometer der motioneres donerer 1 kr. til KidsAid, som herefter giver midlerne ubeskåret videre til Børneafdelingen ved Hospitalsenheden Vest.

Begejstringen for projektet er til at føle på hos Egetæpper, hvor projektet netop har rundet mere end 60.000 km. Egentlig var målet for de ansatte på Egetæpper blot at nå jorden rundt, som er en tur på 42.000 km. Men denne målsætning nåede man efter blot to måneders træning og derfor er projektet forlænget med endnu en tur verden rundt. Udover motionsdelen har Egetæpper også doneret de flotte vægtæpper med motiver fra dyreverden.

Flere oplysninger
  • Ledende oversygeplejerske Dagny Kloster tlf. 7843 3676
  • Kommunikationschef Finn Møller tlf. 7843 8571
  • Egetæpper a/s, Krestina Poulsen tlf. 2615 6036