En ny opgørelse over ventetider på behandling af fire kræftformer viser, at Region Midtjylland holder tempoet og er i mål med forløbstiderne for tre af formerne, mens der er problemer med at nå helt i land, når det gælder kræft i bugspytkirtlen.


En ny opgørelse over ventetider på behandling af fire kræftformer viser, at Region Midtjylland holder tempoet og er i mål med forløbstiderne for tre af formerne, mens der er problemer med at nå helt i land, når det gælder kræft i bugspytkirtlen.

- Overordnet ser det godt ud, og vi glæder os over, at vi stort set giver patienterne den kvalitet, vi har lovet dem. For at få endnu mere styr på området, er vi nu gået i gang med en mere detaljeret overvågning af forløbene, siger direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

Når det gælder kræft i bugspytkirtlen får 85 pct. af patienterne i Region Midtjylland behandling inden for 29 hverdage, efter mistanken opstår. Her har regionen selv en målsætning om, at det skal gælde for 90 pct. Regionen regner med, at den målsætning er nået 1. februar 2012.

Når regionen ikke går efter 100 pct. skyldes det, at udredning for kræft i bugspytkirtlen er meget kompliceret, og patienterne kan fejle flere forskellige ting, der også skal tages hånd om.

Lovkrav
Ventetidsgarantien på to uger til operation for kræft i bugspytkirtlen begynder først at tælle, når patienten er færdig-udredt. Her er lovkravet til gengæld, at alle patienter – dvs. 100 pct. - skal have behandling inden for fristen. Ifølge regionens nye opgørelse er det én patient ud af 14, der gør, at regionen ikke er i mål. Patienten blev opereret fem dage efter ventetidens udløb.

- Om det så drejer sig om én patient, skal vi selvfølgelig i land. Kræft i bugspytkirtlen er en alvorlig sygdom, hvor hver dag tæller. Derfor er Aarhus Universitetshospital også i gang med at sikre forløb, der gør, at alle patienter bliver behandlet til tiden, siger Ole Thomsen.


Fakta
• Den nye opgørelse er et led i en samlet oversigt, som Danske Regioner har foretaget på området.

• Opgørelsen dækker de fire kræftformer:
o Kræft i bugspytkirtlen
o Kræft i spiserøret
o Lungekræft
o Kræft i æggestokken

• Opgørelsen dækker 2. halvår af 2011 målt på:
o Pakkeforløbstider for udredning og operation
o Overholdelse af maksimale ventetider
o Om regionen har givet patienten tilbud om behandling andet steds i fald, den ikke selv kunne overholde de lovfastsatte, maksimale ventetider

Læs også pressemeddelelse fra 4. januar: Kræftbehandling bedre end sit rygte

Se Region Midtjyllands opgørelse

Læs mere på Danske Regioners hjemmeside