En patient får gennem en kanyle i ryggen, tømt vand fra lungerne

Mandag aften sender TV-Midt/Vest første afsnit i en ny tv-serie om livet på Regionshospitalet Viborg. Premieren handler om akutafdelingen og sendes kl. 19.30

Hjertets rytme kendetegner afdeling A24 på Regionshospitalet Viborg. Afdelingen har fokus på symptomer og ikke så meget på diagnoser.
Lægerne på afdelingen uddannes til akutlæger, en ide der startede i USA tilbage i 70’erne. I dag er ideen for indført på blandt andre hospitalet i Viborg.

- Vi er enormt dygtige til at behandle akut og lynhurtige til at finde ud af, hvad det drejer sig om, siger overlæge Thomas Nielsen, der er glad for at være på en afdeling, der er ny og under opbygning.

Overlæge Thomas Nielsen- Jeg er glad for at arbejde her og det er spændende at udvikle, fortsætter overlægen, mens seerne for lov til at følge med i den akutte behandling af både unge og ældre patienter med vidt forskellige symptomer. Ligesom seerne også kan drage nytte af de gode råd, overlægen giver til patienterne på hans klare og præcise måde.

I løbet af 10 afsnit  tager tv-serien seerne med på det meste af hospitalet, som gennem måneder har haft fotograf og reporter på besøg.

Historierne er fortalt med patienterne eller personalet som gennemgående personer og samtidig prøver tv-stationen at give seerne indblik i hvordan et moderne hospital fungerer.

Undervejs følger serien en forsker og en hjertelæge. En familie der skal føde ved kejsersnit og en kvinde med slidgigt i skulderen. En knyst skal fjernes, og en mave skal gøres mindre.

Udsendelserne sendes på TV-Midt/Vest hver mandag fra d. 9. januar kl. 19.30


Flere oplysninger