01-02-2012Klimaudfordringerne kan imødegås med nye forretningsområder. Det viser et eksempel fra virkomheden COWI, der oven på en række workshops arrangeret af Region Midtjylland nu kan præsentere et nyt produkt - skybrudskortet.

Et skybrudskort, der viser, hvor det er smart og mindre smart at bo i tilfælde af kraftig regn. Det er et af de nye produkter på hylden hos den rådgivende virksomhed COWI, skriver Region Midtjyllands magasin DIALOG i det nye nummer.

Kortet er et sindrigt stykke teknologi. Ud fra geografiske fakta som terræn, kloakering, barrierer for nedsivning og andre data kan COWI beregne risici for oversvømmelse, når det regner mere end 15 mm på en halv time.

Region Midtjylland bag workshops
Virksomheden har lanceret skybrudskortet efter at have deltaget i workshops om at vende klimaudfordringer til nye forretningsmuligheder. Region Midtjylland var arrangør og havde inviteret en bred kreds af eksperter og fagpersoner inden for vand.

"Det er selvfølgelig umuligt at sige, om vi ville havde fået den idé og mulighed alligevel. Men vi har fået flere nuancer ind i vores opgaveløsning via Region Midtjyllands initiativ, og det har styrket os i forhold til konkurrenterne", fortæller rådgivende ingeniør Arne B. Hasling fra COWI.

COWI udviklede ideen sammen med naturelskere, teknikere, landmænd, rådgivere og eksperter inden for vandområdet og fra kommunerne Hedensted, Horsens og Ringkøbing-Skjern.

I den regionale udviklingsplan, som netop nu er sendt i offentlig høring, forpligter regionen og de 19 kommuner sig til at arbejde for en offensiv tilgang til klimaændringerne, så udfordringerne kan omsættes til nye forretningsmuligheder og samfundsmæssige forbedringer. 

Flere oplysninger

  • Rolf Johnsen, projektleder Regional Udvikling, Region Midtjylland,
     tlf.: 7841 1944 / Rolf.johnsen@ru.rm.dk
  • Hanne Juel, udviklingskonsulent Regional Udvikling, Region Midtjylland,
    tlf. 7841 1306 / Hanne.juel@ru.rm.dk