Region Midtjylland deltager i dag i en temadag om strategi for velfærdsuddannelser.


Region Midtjylland deltager i dag i en temadag om strategi for velfærdsuddannelser.

De næste mange år byder udsigten for det danske velfærdssamfund på et stigende krav om kvalitet i opgaveløsningen, stigende opgavemængde, pressede offentlige budgetter og en demografisk udvikling, der er præget af, at de store årgange forlader arbejdsmarkedet, samtidig med at færre kommer ind på arbejdsmarkedet.
 
Dette afføder et pres på de centrale aktører i kommuner, regioner, uddannelser, forskning og udvikling. Der er behov for veluddannede medarbejdere, som matcher fremtidens efterspurgte kompetencer; nye, innovative og effektive velfærdsløsninger og ikke mindst et behov for højeste niveau af viden inden for alle sektorer. 

Forslag til strategi
Region midtjylland, kommunerne i den midtjyske region, de faglige organisationer og VIA university College samarbejder om at indfri de politiske målsætninger for uddannelsesfeltet i forhold til de aktuelle behov for velfærdsydelser og regional udvikling i alle dele af regionen.

Derfor er der blevet formuleret et forslag til en Regional Strategi for Velfærdsuddannelserne, som bliver fremlagt og diskuteret på et temamøde i dag.  

1. Næstformand i regionsrådet, Bente Nielsen, SF, deltager som oplægsholder i temadagen. Bente Nielsens oplæg giver et regionalt perspektiv på strategien.