Hvordan skaber vi det ideelle grænseløse sundhedsvæsen? Dette spørgsmål har Region Midtjylland, kommuner og faglige organisationer sat sig for at udforske.


Hvordan skaber vi det ideelle grænseløse sundhedsvæsen? Dette spørgsmål har Region Midtjylland, kommuner og faglige organisationer sat sig for at udforske.

Region Midtjylland, kommuner og faglige organisationer har nedsat en fælles task force for at se nærmere på nære sundhedstilbud og sundhedsinnovation. Task forcen skal bidrage til et banebrydende og helhedsorienteret nyt samarbejde på sundhedsområdet. Gruppen har derfor særligt fokus på teknologisk, klinisk, organisatorisk og kulturel innovation indenfor sundhedsvæsenet i Region Midtjylland.

Region Midtjylland har årligt afsat 10 mio. kr., som i regi af task forcen skal anvendes til udvikling af nære sundhedstilbud.

Afdækker barrierer
Task forcen blev skudt i gang den 12. marts i år. Her besluttede man sig for en ”Camp2012”, hvor eksperter på tværs af sektorer over et intenst døgn skal afdække barrierer, udfordringer og potentialer for at skabe et mere samarbejdende sundhedsvæsen. Den afholdes i slutningen af april. Med afsæt i borgeren skal eksperterne undersøge, om der eksempelvis er lovgivningsmæssige eller kulturelle barrierer. Og om sektorerne har de rette incitamenter til at skabe det sammenhængende sundhedsvæsen.

”Camp2012” munder ud i et bidrag dels til den landspolitiske debat om sundhedsvæsenet og særligt til det videre arbejde i Task Force.

Spændende nysatsning
– Task forcen er en spændende nysatsning, som skal bringe os tættere på et mere sammenhængende sundhedsvæsen. Der er brug for et kvantespring frem mod nye veje og løsninger, hvis det samlede sundhedsvæsen skal imødekomme fremtidens udfordringer. Det er også derfor, at vi på allerhøjeste niveau og på tværs af sektorer og faglige organisationer sætter os om arbejdsbordet og bidrager med de nødvendige rammer for nytænkning og idéudvikling, siger Anne Jastrup, direktør i Region Midtjylland.

Løsninger til og med den enkelte borger
– Vi er i task forcen meget optagede af, hvordan vi med borgeren i centrum, skaber de løsninger, som passer til den enkelte borger. Og hvor borgeren selv spiller aktivt ind, og hvor både kommune og hospital spiller med og går i takt. Task forcen giver os mulighed for at udvikle, afprøve og teste nye måder at arbejde og samarbejde på. Og det tror vi, at der på den lange bane er behov for, udtaler Niels Aalund, kommunaldirektør i Horsens Kommune.



Fakta
• Task force for nære sundhedstilbud og sundhedsinnovation består af Region Midtjylland, kommunerne i regionen og faglige organisationer.

• Task forcen er sammensat af kommunale og regionale repræsentanter på direktør-niveau samt de faglige organisationer Dansk Sygeplejeråd, FOA, Praktiserende Lægers Organisation i Region Midtjylland samt Danske Fysioterapeuter.

• Task forcen skal beskæftige sig med teknologisk, klinisk, organisatorisk og kulturel innovation indenfor sundhedsvæsenet i Region Midtjylland.

• Region Midtjylland har afsat 10 mio. kr. årligt i regi af task forcen til udvikling af nære sundhedstilbud.


Flere oplysninger
• Direktør Anne Jastrup, Region Midtjylland,
tlf. 7841 0050 / 4082 11 65, anne.jastrup@stab.rm.dk

• Kommunaldirektør Niels Aalund, Horsens Kommune,
tlf: 7629 2002 / 2945 1901, naa@horsens.dk

• Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666