31-03-2012Region Midtjylland har fået 37 høringssvar fra nær og fjern til den regionale udviklingsplan. Det er emner som affaldshåndtering, miljøvenlig transport, adgang til naturen, sygdomsforebyggelse og uddannelsessteder, som har givet anledning til reaktion. Nu skal svarene indarbejdes i den endelige udgave af RUP’en.

Da fristen for at påvirke forslaget til den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland udløb onsdag, var der kommet 37 høringssvar.
Det er en blandet skare, der gerne vil påvirke regionens og kommunernes fælles aftale om, hvordan regionen skal udvikle sig over de kommende 25 år.
Ud over en stribe kommuner har så forskellige grupper som bestyrelsen for Karup Lufthavn, Danmarks Idrætsforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Horesta og Rådet for Bæredygtig Transport læst forslaget til den regionale udviklingsplan og har kvitteret med ændringsforslag eller tilføjelser.
”Vi er meget glade for de høringssvar, vi har fået. De vidner om et stort engagement i regionens fremtid”, siger Gert Schou, medlem af regionsrådet og formand for udvalget vedrørende regional udvikling.

Vedtagelse i sommer
Høringssvarene bliver nu grundigt behandlet af regionsrådet og den administrative styregruppe, som er nedsat til formålet og består af fem kommunaldirektører.
”Vi stiler efter at få vedtaget den endelige regionale udviklingsplan 20. juni, men en seriøs behandling af de mange gode input er det vigtigste. Også selvom det måske må betyde, at den først er klar til vedtagelse i sensommeren. Dialogen med de regionale aktører har nemlig høj prioritet for regionsrådet”, siger Gert Schou.
Han tilføjer, at interessen for RUP’en allerede nu lover godt for det videre samarbejde, når den er vedtaget. Det er først der, at det rigtige arbejde med den fælles vision om Region Midtjylland som en international vækstregion i et sammenhængende Danmark begynder, siger han.


Se høringssvar og liste over afsenderne på www.rup2012.rm.dk
Se forslaget til den regionale udviklingsplan
Se baggrundsmateriale til RUP’enFlere oplysninger:

Gert Schou, medlem af regionsrådet
og formand for udvalget
vedrørende regional udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 2011 2923
gertschou@rr.rm.dk

Dorthe Selmer, vicekontorchef
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1140
Mobil: 3053 9544
dorthe.selmer@ru.rm.dk

Anne Justesen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon:7841 1142
Mobil:5152 9748
anne.justesen@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne