Evnen til at tænke nyt, bruge ny teknologi og i det hele taget gå nye veje samler på mandag en vigtig del af Europas mest indflydelsesrige sundhedsministre på Regionshospitalet Horsens. Blandt ministrene er den danske vært, sundhedsminister Astrid Krag (SF).




Evnen til at tænke nyt, bruge ny teknologi og i det hele taget gå nye veje samler på mandag en del af Europas sundhedsministre på Regionshospitalet Horsens. Blandt ministrene er den danske vært, sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Regionshospitalet Horsens har længe markeret sig som hospital med talent for at bruge kold teknologi i varme hænder. Eksempelvis var hospitalet i Horsens først til at udvikle et system, der på samme tid oplyste alle ansatte på hospitalet om, hvordan arbejdet på operationsstuerne skred frem. Systemet er noget af det hospitalet glæder sig til at vise frem til de europæiske toppolitikere på mandag

Alle kan følge med
I en travl hverdag betyder planlægning alt, og på skærme kunne personalet på fx sengeafdelingen nu følge med i, om patienten kom tilbage til aftalt tid, eller om programmet på operationsstuerne var væltet, på grund af et akut kejsersnit eller måske et alvorligt trafikuheld.

Eksemplet er et af mange og det viser at ny teknologi, ordentlig service og rationel drift ikke er hinandens modsætninger, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S), som mandag er officiel vært for det historiske topmøde.

Mads Koch Hansen er foruden læge på Regionshospitalet Horsens også formand for Lægeforeningen i Danmark, og det bliver blandt andre ham der skal vise ministrene rundt på hospitalet. På programmet står operationsafdelingen, med de i dag helt uundværlige interaktive informationsskærme, en rundvisning på Dagkirurgisk Afdeling og en introduktion til en traditionel sengeafdeling.

Telemedicinsk inspiration
En farve-tv-telefon var for ikke så længe siden en opfindelse, som afgjort hørte fremtiden til. Men i dag er den for længst taget i brug i telemedicinens tjeneste. Ved hjælp af en internetforbindelse kan patienterne sidde i trygge omgivelser derhjemme og derfra vise lægen tryksåret eller nattens nye lungemålinger.

- Det vi gerne vil fortælle ministrene om er at teknologi brugt på den rigtige måde rummer en masse positive muligheder. I dette tilfælde sparer vi fx patienterne for den gentagne og opslidende transport, mens arbejdsgangen på hospitalet bliver mere effektiv. Brugt rigtigt giver teknologien nye muligheder og det håber vi kan inspirere de europæiske ministre på mandag, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

Flere oplysninger

Foto

Eksempel på telemedicinsk patient

  • Kontakt evt. pressevagten i Region Midtjylland på 7841 0666 for at blive sat i forbindelse med en patient, der er bruger af telemedicinske løsninger.