På vej mod DNV-Gødstrup sætter Hospitalsenheden Vest ekstra skub i forskningsindsatsen. Et udvidet samarbejde med Aarhus Universitet og etableringen af et forskningsudvalg skal forbedre de praktiske rammer om forskning på hospitalet og danne grobund for stærkere faglige netværk blandt forskende medarbejdere og afdelinger.




På vej mod DNV-Gødstrup sætter Hospitalsenheden Vest ekstra skub i forskningsindsatsen. Et udvidet samarbejde med Aarhus Universitet og etableringen af et forskningsudvalg skal forbedre de praktiske rammer om forskning på hospitalet og danne grobund for stærkere faglige netværk blandt forskende medarbejdere og afdelinger.

Der er nu blevet sat navne på medlemmerne af Forskningsudvalget, og der er blevet formuleret et kommissorium.

Forskningsudvalget skal gennem dets arbejde udmønte Hospitalsenheden Vests forskningsprofil.

Det vil blandt andet sige, at medlemmerne af udvalget får til opgave at udbygge de eksisterende forskningsmiljøer til en synlig, professionel og robust forskningsorganisation, der skal kunne favne alle forskningsaktive afdelinger og enheder.

Desuden skal udvalget sikre fokus på forskning fra alle ledelsesniveauer og opdyrke et levende forskernetværk for både mere og mindre erfarne forskere.

I den mere praktiske ende skal Forskningsudvalget arbejde for at sikre finansiering af forskningsaktiviteterne. Det vil blandt andet udmønte sig i rådgivning af Hospitalsledelsen vedrørende prioritering af ansøgninger til Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond.

Organiseringen af forskningen sker i kølvandet på etableringen af et udvidet samarbejde med Aarhus Universitet. Samarbejdet giver væsentligt bedre vilkår for forskningen i Hospitalsenheden Vest, idet det blandt andet giver adgang til en række institutioner under Aarhus Universitet, som yder praktisk støtte til forskningen.

Det drejer sig blandt andet om Forskningsstøtte-enheden, Good Clinical Practice-enheden, og Patent- og Kontraktenheden.

En akademisk koordinator vil blive ansat til at fungere som bindeled mellem hospitalet og universitetet. Ansættelsen omfatter opgaver begge steder. Blandt andet vil den akademiske koordinator indgå som fast medlem af Forskningsudvalget.

Forskningsudvalget blev præsenteret på Forskningens Dag, sammen med de andre nye initiativer indenfor forskning i Hospitalsenheden Vest – tilsammen initiativer, der skaber en væsentlig mere omfattende forskningsinfrastruktur på hospitalet.

Forskningens Dag er en ny og fremover årligt tilbagevendende begivenhed i Hospitalsenheden Vest, hvor de forskende medarbejdere giver smagsprøver på deres vigtigste forskning gennem ti-minutters oplæg. Blandt andet kom tilhørerne lidt tættere på den egentlige årsag til spædbørnskolik, og fik godtgjort, at D-vitamin kan medvirke signifikant til at sænke blodtrykket hos patienter med forhøjet blodtryk.

Du kan læse mere om forskningsudvalget, nye initiativer på forskningsområdet i vest, eller se slides fra dagens oplæg på:

www.vest.rm.dk/forskning+og+udvikling/forskningens+dag+2012

Medlemmerne af det netop udpegede forskningsudvalg:
Cheflæge Jens Friis Bak
ChefsygeplejerskeIda Götke
Akademisk koordinator Endnu ikke ansat

Arbejdsmedicinsk Klinik Prof. Johan Hviid Andersen
Intern Medicin Prof. Erling Bjerregaard Pedersen
Ortopædkirurgi Ovl. Torben Bæk Hansen
Akutområdet Ledn. Ovl. Tommy Andersson
Onkologi/kræftkirurgi Ledn. Ovl. Hanne Linnet
Psykiatri Ovl. Hans Jørgen Søgaard

Øvrig forskning Forskn. Lektor Emmy Brandt Jørgensen
Ovl. Bent Windelborg Nielsen, Pædiatri
Ovl. Mogens Rørbæk Madsen, kirurgi
Ovl. Ole May, Intern medicin: kardiologi

Yngre forskere Cand. Scient. San., Karin Biering, AMK 
Læge Ashkan B. Eftekhari, Med afd.

Visionen for forskning i Hospitalsenheden Vest tager sit afsæt i de mål og visioner, som er formuleret for DNV – Gødstrup.

  • Hospitalet vil som Regionshospital være det foretrukne lærings- og forskningshospital i Danmark
  • Hospitalet er kendetegnet ved at innovation, kvalitetsudvikling, forskning og uddannelse går hånd i hånd med patientbehandlingen
  • Hospitalet deler sin viden med omverdenen
For yderligere information er du velkommen til at kontakte chefslæge Jens Friis Bak på 7843 8510 eller chefsygeplejerske Ida Götke på 7843 8520.