Mandag den 21. maj tager regionsrådsformand Bent Hansen første spadestik til byggeriet af en ny og topmoderne akutmodtagelse på Regionshospitalet Randers. Borgmester i Randers Henning Jensen Nyhuus er også med til at markere den markante udvidelse af hospitalet.




Mandag den 21. maj tager regionsrådsformand Bent Hansen første spadestik til byggeriet af en ny og topmoderne akutmodtagelse på Regionshospitalet Randers. Borgmester i Randers Henning Jensen Nyhuus er også med til at markere den markante udvidelse af hospitalet.

- Byggeriet giver os mulighed for at sikre endnu bedre kvalitet i behandlingen af de akutte patienter. Vi bygger en akutmodtagelse, hvor alle akutte patienter modtages ét sted og straks mødes af et tværfagligt team af speciallæger og specialsygeplejersker, siger cheflæge Lone Winther Jensen.

Byggeriet af akutmodtagelsen er opdelt i tre faser og vil, når det er færdigt, udvide hospitalet med omkring 10.000 m2. Første del af byggeriet skal stå klar til at modtage patienter i 2014.

Den første fase af byggeriet rummer på tre etager modtagefaciliteter for medicinske og kirurgiske patienter og et moderne sengeafsnit med bl.a. 15 ensengsstuer. Fra modtagelsen bliver der adgang til operationsstuer, røntgen, intensivafsnit m.m.

- Med udbygningen vil vi i fremtiden kunne tilbyde de akutte patienter en hurtigere og mere sammenhængende undersøgelse og behandling. Og det vil foregå i et miljø, hvor der er tænkt på patienternes behov for ro og privatsfære, siger Lone Winther Jensen.

Den nye akutmodtagelse kommer til at ligge på den nuværende store parkeringsplads foran hospitalet ved Skovlyvej. Forud for byggeriet tager hospitalet i maj et nyt p-hus i brug med plads til 550 biler.

MT Højgaard er efter et udbud totalentreprenør på byggeriet.

Danmarks største akuthospital
Regionshospitalet Randers har årligt 25.000 akutte indlæggelser og 32.000 skadestuebesøg. Hospitalet er Danmarks største akuthospital målt på akutte patienter i forhold til indlæggelser i alt.

Første spadestik mandag 21. maj
Første spadestik finder sted:
21. maj kl. 09.30 - Regionshospitalet Randers - Skovlyvej 9, 8930 Randers NØ - Parkeringspladsen ved indgang 4.


Yderligere information

  • Lone Winther Jensen, cheflæge, tlf. 7842 0105 / 2330 0158
  • Jacob Pedersen, projektleder, tlf. 7842 0141 / 4015 8073