Som det første hospital i Danmark er Aarhus Universitetshospital i gang med at opbygge et nyt socialt medie, hvor medarbejderne kan hjælpe hinanden – i første omgang med en ny elektronisk patientjournal.




Som det første hospital i Danmark er Aarhus Universitetshospital i gang med at opbygge et nyt socialt medie, hvor medarbejderne kan hjælpe hinanden – i første omgang med en ny elektronisk patientjournal.
 
Se video nederst på siden


En stor arbejdsplads som Aarhus Universitetshospital med 10.000 medarbejdere rummer en enorm viden, som normalt ikke kommer alle medarbejdere til gode. Men det skal et nyt socialt medie lave om på.

Gennem det sociale medie MidtLink er det muligt at samle viden et centralt sted, hvor medarbejderne kan udveksle erfaringer.

I første omgang er MidtLink blevet brugt i forbindelse med udrulningen af en ny, elektronisk patientjournal på Aarhus Universitetshospital – kaldet MidtEPJ. Her kan medarbejderne stille hinanden spørgsmål om MidtEPJ og få svar og gode idéer tilbage.

Hurtigt svar fra kollegaer
Typisk vil en medarbejder stille et spørgsmål og i løbet af nogle timer vil der være flere svar – som kan komme fra en helt anden faggruppe eller afdeling på Aarhus Universitetshospital. For at sikre en høj kvalitet i svarene, sidder nogle it-medarbejdere og monitorerer netværket.

- Vi har fået rigtig god respons på det, og folk kan virkelig se meningen med det her, siger Ivan Damborg Jensen, chef for Sundheds-it på Aarhus Universitetshospital.

MidtLink nu åbent for alle
Til at begynde med har knap 300 medarbejdere haft adgang til MidtLink, men fra i dag bliver netværket åbnet for hele hospitalet. Og det er kun begyndelsen. For planen er, at hospitalet senere skal bruge netværket til dele viden om andre emner.

- Vi arbejder allerede på at finde ud af, hvordan MidtLink kan være med til at opsamle meget mere læring om arbejdsmiljø og patienthistorier, siger Ole Kassow, partner i konsulentfirmaet Wemind, der har været med til at opbygge og udvikle MidtLink.

- Hvis vi hele tiden kan høste de bedste og mest kreative bidrag rundt omkring i organisationen, så bliver Aarhus Universitetshospital et bedre hospital med gladere medarbejdere.

Andre hospitaler i Region Midtjylland er allerede blevet interesseret i MidtLink. Regionshospitalet Horsens brugte også det sociale netværk, da den nye elektroniske patientjournal blev udrullet i Horsens. Og planen er, at MidtLink skal gøres tilgængelig for alle hospitaler i regionen.

Yderligere oplysninger
  • Ivan Damborg Jensen, chef for Sundheds-it, Aarhus Universitetshospital, tlf. 7845 8000 / 3092 2434
  • Ole Kassow, partner i Wemind A/S, tlf. 3134 1980 / ole@wemind.dk