Hospitalerne i Region Midtjylland har valgt at investere 18 mio. kroner i en øget satsning på regionens elektroniske patientjournal, MidtEPJ.




Hospitalerne i Region Midtjylland har valgt at investere 18 mio. kroner i en øget satsning på regionens elektroniske patientjournal, MidtEPJ.

Patientoplysninger der er lige i lommen - på Ipads eller andre mobile enheder; og styrket patientsikkerhed fordi elektronikken minder lægerne om det, hvis patienterne eksempelvis har allergi over for medicinen.
Det er nogle af de håndgribelige forbedringer, der kommer ud af at hospitalerne investerer 18 mio. kroner på den fælles journal i 2012 og 2013.

- Investeringen er udtryk for, at mere vil have mere. Hospitalerne kan se, at journalen virker i klinikken, og nu kan en yderligere konsolidering og udvikling ikke gå hurtigt nok, siger direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

De ekstra pengene til udvikling af journalen kommer fra den besparelse hospitalerne blandt andet har høstet, efter de har kunnet lukke et andet stort patientsystem: Det grønne system, som MidtEPJ har overtaget funktionerne fra.

Letter det daglige arbejde
Cheflæge på Regionshospitalet Horsens, Jørgen Schøler Kristensen forklarer, at den styrkede udvikling af MidtEPJ først og fremmest skal komme klinikken til gode.

- Vores satsning på MidtEPJ har klart fokus på, at forbedringerne skal lette det daglige arbejde. Det skal være kliniknært siger han og tilføjer:

- Forbedringerne kommer alle personalegrupper til gode: Sekretærer, sygeplejersker, læger og terapeuter. Når det her arbejde er til ende, skal de alle kunne se, at vi har fået et bedre værktøj til gavn for patienterne.


Fakta
Den øgede investering i Region Midtjyllands fælles patientjournal, MidtEPJ indebærer blandt andet:
• At systemet vil kunne udveksle elektroniske oplysninger med kommunerne (MEDCOM kommunemeddelelser)

• At de mest relevante oplysninger i MidtEPJ kan læses og registreres på mobile enheder, lægerne kan have med sig eksempelvis i form af Ipads, mobiltelefoner eller lignende.

• Udvikling af funktioner, der gør patienterne mere aktive, eksempelvis ved selv at skrive i journalen

• At journalen automatisk tjekker patientens grundlæggende oplysninger (CAVE) i forbindelse med ordination af medicin og behandling. Det sikrer blandt andet, at lægen bliver opmærksom på eventuel allergi eller andre vigtige forhold

• Automatisk sammenskrivning af udskrivelsesbreve, som skal sendes til bla. praktiserende læger

• Hjælp til at skrive breve til patienterne

• Ny teknik og support, der øger driftens stabilitet


  • Region Midtjyllands elektroniske patientjournal, MidtEPJ, er et fælles, elektronisk dokumentationssystem.
    I journalen registrerer og deler personalet oplysninger om patienterne, ligesom systemet håndterer bookning og patientforløb.
    Journalen fungerer på tværs af alle hospitaler i Region Midtjylland, på nær Regionshospitalet Viborg og Skive, der kommer på inden for det næste halve år.


• Læs mere om MidtEPJ på EPJ-hjørnet: www.epj.rm.dk

• Se filmen: En fælles patientjournal



Flere oplysninger
• Direktør i Region Midtjylland Ole Thomsen: 7841 0040 / 2146 9807 / ole.thomsen@stab.rm.dk

• Cheflæge på Regionshospitalet Horsens, Jørgen Schøler Kristensen: 7842 5004 / 2016 3201 / joekris@rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

• Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666