Velgørenhedsfond sikrer dansk verdenssucces


Velgørenhedsfond sikrer dansk verdenssucces

The John and Birthe Meyer Foundation har netop doneret 3.9 mil kr. til forskning og innovation i brugen af ultralyd til undersøgelse og behandling af kritisk syge patienter.

Donationen gives til professor ved Aarhus Universitet, Erik Sloth, som til daglig er overlæge på Aarhus Universitetshospital og den første anæstesilæge i verden, som er blevet udnævnt til professor i ultralyd. Pengene skal gå til at supplere og opgradere eksisterende udstyr i Aarhus Universitetshospitals laboratorium til kredsløbsforskning, der er blevet opbygget gennem en række tidligere donationer fra The John and Birthe Meyers Foundation.

- Vi er utroligt glade for den støtte, vi har fået fra The John and Birthe Meyer Foundation nu og gennem årene, som har sikret os, at vi hele tiden har haft de bedste forskningsfaciliteter på et område, som er fantastisk vigtigt for patientsikkerheden, siger professor Erik Sloth.

Erik Sloth har skabt en verdenssucces ved at introducere små håndholdte ultralydsskannere i undersøgelse og behandling af kritisk syge patienter. Som supplement til de øvrige undersøgelser af patienten benyttes ultralyd til vurdering af patientens hjerte, lunger og kredsløb.

Erik Sloths ultralydskoncept benyttes allerede i lægeambulancerne i Region Midtjylland og i akutlægehelikopteren i Nord- og Midtjylland, og det er i hastig udvikling over hele verden.
Mange andre lægespecialer har taget ideen til sig, især på akutafdelinger og børneafdelinger er der stor interesse for metoderne.

Derfor har Aarhus Universitet besluttet, at alle medicinske studenter fra efterårssemestret 2012 skal uddannes i basal praktisk ultralyd til vurdering af den kritisk syge patient. Aarhus Universitet bliver således det første universitet i verden, der kombinerer interaktiv e-læring med praktisk ultralydstræning som en del af lægestudiet.

Yderligere information
  • Professor, overlæge, dr.med. Erik Sloth, tlf. 4075 7844 / 7845 1028