29-08-2012På lørdag åbner Børnebondegård Horsens. Børnebondegården er et af de 9 Fremtidens landsby projekter, som Regionsrådet i Region Midtjylland har støttet, og regionsrådsmedlem Henning Gjellerod er blandt talerne ved åbningen.


Når Børnebondegård Horsens i Serridslev åbner på lørdag, den 1. september, er regionsrådsmedlem Henning Gjellerup blandt talerne. Børnebondegården, der er etableret efter hollandsk model og den første af sin art i Danmark, er samtidig et resultat af regionens indsats for bosætning og erhverv i landdistrikter.
I 2010 bevilgede Regionsrådet i Region Midtjylland samlet mere end fem mio. kroner til de ni projekter, der alle er under etablering.
Ved åbningen på lørdag vil Horsens’ borgmester Peter Sørensen og formanden for LAG i Horsens, Jens Bagger, samt regionsrådsmedlem Henning Gjellerod, der selv stammer fra området omkring Serridslev, tale.
Og så står dagen ellers i børnenes tegn. Det er nemlig børnene og deres forhold til livet på en bondegård, der er meningen med det hele.Billedtekst:
Formand for Foreningen Børnebondegård Horsens Annette Hansen har en snak med børn om, hvordan man passer en ged. Fotoet er til fri brug. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.
Flere oplysninger:

Henning Gjellerod, medlem af
Regionsrådet for Region Midtjylland
Telefon: 9740 3579 / 2149 7775
henning.gjellerod@rr.rm.dk

Anna Lise Vesterby, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1713
annalise.vesterby@ru.rm.dk

Annette Hansen, formand for
Foreningen Børnebondegård Horsens
Telefon: 4076 9288Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerneFAKTA
De ni Fremtidens Landsby-projekter 

  • Revitalisering af stationsbymidten i Borris
  • Grøn udvikling i Hvam
  • Landsby 2.0 Stadil - Vedersø
  • Knebel Fremtidens landsby
  • Børn i fremtidens landsby Klejtrup
  • Udvikling af Selde - området
  • Fremtidens Ulbjerg - Lynderup område
  • Thorsminde med afsæt i fiskeri og turisme
  • Børnebondegård Horsens

Om Børnebondegård Horsens:
Børnebondegården er en gård, hvor der holdes flere slags husdyr og kæledyr. Gården er åben for alle besøgende: børnefamilier, børneinstitutioner, dagplejemødre, skoler samt ældre. Besøget giver en læring om fødevareproduktion, pasning af produktionsdyr og kæledyr. Du kan møde dyr af gammel dansk landrace, herunder køer, grise, geder, høns og kaniner. Samtidigt får man et indblik i, hvor vores fødevarer kommer fra - fra jord til bord.