07-08-2012

Region Midtjylland er i denne uge vært for en kinesisk topdelegation, der vil studere det danske velfærdssystem. Det er det tredje kinesiske besøg siden juni, og denne gang går turen til Ceres Centret i Horsens, hvor frivilligt arbejde spiller en stor rolle i ældreplejen.

Hjemmehjælp og ældrepleje er på programmet i denne uge, når Region Midtjylland er vært for et kinesisk besøg. Igen, kunne man sige, for regionens søsterbysamarbejde med den kinesiske Shanghai Byprovins har medført en stor interesse for vores ældre- og handicapsektor, og denne uges besøg er det tredje i løbet af sommeren.
I spidsen for denne uges besøg står Mr. Li Xi, som er viceminister fra Shanghai by-regering og medlem af det kommunistiske partis stående udvalg i Shanghai.
Under besøget vil den ti mand store delegation møde Horsens’ borgmester Peter Sørensen og regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen, og den vil stifte bekendtskab med Ceres Centret i Horsens og høre om hjemmehjælp og ældrepleje, om ældreboliger, plejeboliger og boliger for demente, og om genoptræning og rehabilitering.

Udstyr og inspiration
For kineserne er hele håndteringen af ældreområdet og den stigende gennemsnitsalder i befolkningen en gigantisk udfordring, som de mangler både udstyr og inspiration til.
Også de ældres egne forventninger til deres alderdom er et emne, der optager den kinesiske delegation, og derfor er et af programpunkterne et oplæg med titlen ”Direktør i dit eget liv”.

Vellykket samarbejde
Regionsrådsformand Bent Hansen er glad for, at det intensive samarbejde med Shanghai nu også markeres med et besøg i regionen fra Shanghais absolutte top.
”Det er en stor cadeau til vores arbejde, som gennem de seneste seks-syv år er udført sammen med folk fra kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Selv om Shanghai har 60 venskabsregioner, som er væsentligt større end Midtjylland, rangerer vi blandt de 10 mest aktive i samarbejdet, og besøget her er udtryk for den anerkendelse, som Shanghai lægger i det”, siger Bent Hansen.
Næste år vil Region Midtjylland og Shanghai fejre tiåret for søsterbysamarbejdet, der blev grundlagt af det daværende Aarhus Amt. Ud over at åbne dørene for adskillige kinesiske delegationer har Region Midtjylland brugt kræfter på at etablere gode forbindelser til forskellige myndigheder i Shanghai-området og deltage på relevante messer, senest med Central Denmark Days på rehabmessen China Aid i maj. Kinesernes interesse gælder såvel det danske udstyr - eksempelvis hjælpemidler - som vores forvaltning på området, politikker og uddannelser.


Se program for besøget

Læs mere om regionens samarbejde med Shanghai på www.centraldenmark.cn


Yderligere oplysninger:

Bent Hansen, formand for
Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Niels Erik K. Andersen, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1120
niels-erik.andersen@ru.rm.dk

Charlotte Ann Pedersen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1124
charlotte.pedersen@ru.rm.dk


Flere oplysninger
Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne