Onsdag den 26. september udpeger Regionsrådet vinderen af konkurrencen om at projektere det Ny Akutcenter på Regionshospitalet Viborg.

Region Midtjylland inviterer pressen til at deltage, når regionsrådet offentliggør vinderen af projektkonkurrencen om at være totalrådgiver for det Ny Akutcenter i Viborg.

Pressemødet finder sted i Regionsrådssalen den 26. september klokken 12.45-13.30 efterfulgt af reception og præsentation af projektforslaget i regionshusets forhal.

- Vi ser frem til at kåre den totalrådgiver, der har leveret det samlet set bedste projektforslag til det Ny Akutcenter. Denne markering er et vigtigt skridt i processen frem mod selve byggeriet, som afsluttes i 2016. Når det hele står færdigt, vil vi have optimale rammer for et stort akuthospital og de patienter, som kommer her på alle tider af døgnet fra Viborg, Silkeborg og Skive kommuner, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Sådan bliver Viborgs nye akutcenter

Det Ny Akutcenter på 22.000 m2 udgør den største del af kvalitetsfondsbyggerierne i Viborg til i alt 1,2 mia. kroner. Akutcentrets andel udgør 530 mio. kroner, som udmøntes i en fuldt udbygget akutmodtagelse på Regionshospitalet Viborg.

Udover en ny hovedindgang, skadestue og traumemodtagelse kommer centret til at huse faciliteter til vagtlæger, hospitalsvisitation, heliport på taget, en udvidet operationsafdeling, ny intensivafdeling, faciliteter til dagkirurgi, nye sengeafsnit med enestuer (eget bad og toilet), en udvidelse af billeddiagnostik (røntgen og klinisk fysiologi), et auditorium til 200 personer samt butik og café.

Byggeriet tages i brug i sommeren 2016.

Om udvælgelsesprocessen

I december 2011 blev seks konsortier udvalgt. De fik lov til at byde på den store opgave at være totalrådgiver for byggeriet af et fuldt udbygget akutcenter til godt en halv mia. kroner.

De seks konsortier udtænkte idéer og lavede de første udkast til et færdigt akutcenter. Dette blev til efter en kompliceret ønskeseddel, da der er mange krav til moderne hospitalsbyggeri. Samtidig skal det Ny Akutcenter bygges sammen med det eksisterende hospital i Viborg.

I maj 2012 udpegede regionsrådet så to konsortier ud af de seks kombattanter, som skulle gå videre i anden runde og kæmpe om at projektere det Ny Akutcenter i Viborg. Det blev et valg mellem de følgende to konsortier

  • C.F. Møller, KPF Arkitekter, ALECTIA og Viborg Ingeniørerne
  • Sweco, AART, Midtconsult og WSP UK Limited.

Disse to vinderforslagene blev valgt efter en vurdering af blandt andet hospitalsfunktioner, fysiske rammer, arkitektur og økonomi. De to projekter har desuden deltaget i en forhandlingsrunde hen over sommeren 2012.
 
Ved offentliggørelsen den 26. september kåres det projektforslag, som samlet set bedst lever op til konkurrencens kriterier.

Læs mere om arkitektkonkurrencen og følg hospitalsbyggeriet på www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk, hvor du også kan læse mere om det Ny Akutcenter

Fakta om det Ny Akutcenter

  • Tidsramme: 2013-2016.
  • Areal: Udbygning: 22.000 m2
  • Pris: 530 mio. kroner.
  • Finansiering: Regeringens kvalitetsfond (60%) og Region Midtjylland (40%)
  • Bygherre: Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Viborg 

Tid og sted
Onsdag den 26. september kl. 12.45 - 13.30
Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, Viborg
Efterfølgende forfriskning og præsentation af projektplancher i foyeren uden for Regionsrådssalen.

Yderligere oplysninger
Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S): 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk
Direktør Ole Thomsen, Region Midtjylland, 7841 0040 / 2146 9807
Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, 7844 1002 / 4031 3230
Projektdirektør Jens Anton Dalgaard, 7844 1501 / 2172 6969