Region Midtjylland fået ny rygepolitik, der gælder for både patienter, borgere og ansatte.


Region Midtjylland fået ny rygepolitik, der gælder for både patienter, borgere og ansatte.

Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt forslaget til en ny rygepolitik for Region Midtjylland. Rygepolitiken gælder for både patienter, pårørende og medarbejdere, men reglerne er forskellige afhængigt af, om man er borger/patient eller medarbejder.

For borgere og patienter betyder den nye rygepolitik, at der fortsat kan ryges på særligt udpegede arealer på regionens institutioner og hospitaler. For eksempel i et rygeskur.

For medarbejderne i Region Midtjylland betyder den nye rygepolitik, at Region Midtjyllands arbejdspladser som udgangspunkt er røgfri. Medarbejdere på regionens hospitaler, institutioner og i regionshusene må derfor - som udgangspunkt - ikke ryge i regionens bygninger, på regionens udendørsarealer eller i regionens køretøjer. Dog kan de lokale ledelser på for eksempel hospitaler og institutioner i samarbejde med medarbejderrepræsentanterne i det lokale samarbejdsudvalg/Hoved-MED-Udvalg (HMU) - tillade rygning for medarbejdere på afgrænsede områder (for eksempel i et rygeskur) eller i særlige situationer.

I forbindelse med regionsrådets behandling af den nye rygepolitik blev det også besluttet, at regionens overordnede samarbejdsudvalg – Regions-MED-Udvalget (RMU) – skal vurdere, hvordan medarbejderne i Region Midtjylland vil opfatte et totalt rygeforbud for alle ansatte i arbejdstiden.