Aarhus Universitet og Region Midtjylland har i fællesskab udnævnt landets anden universitetsklinik på Hospitalsenheden Vest




Aarhus Universitet og Region Midtjylland har i fællesskab udnævnt landets anden universitetsklinik på Hospitalsenheden Vest

Et ambitiøst samarbejde mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland er netop resulteret i, at landet har fået sin anden universitetsklinik: Afdelingen for Medicinsk Forskning i Holstebro.

Dermed kommer patienterne i Vestjylland et skridt tættere på den forskningsbaserede behandling i nyresygdomme og blodtryksforhøjelse på højt, internationalt niveau.

- Udnævnelsen til universitetsklinik er et signal til borgerne om, at forskningsbaseret behandling af høj kvalitet også findes andre steder i regionen end i Aarhus, siger sundhedsvidenskabelig dekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg.

- Men det er også et kvalitetsstempel, der vil kunne tiltrække og fastholde forskere på de af regionens sygehuse, der allerede bedriver fremragende forskning uden for Aarhus Universitetshospital – til glæde for patienterne.

Vigtig drivkraft bag Gødstrup
Medicinsk Forskning ved Hospitalsenheden Vest er den anden afdeling på det midt- og vestjyske hospital, der opnår at få stemplet som universitetsklinik. I begyndelsen af oktober fik Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning samme udnævnelse, og flere ansøgninger fra forskningsbaserede afdelinger på hospitalet er på vej gennem en omfattende ansøgningsproces hos Region Midtjylland, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

- Det er virkelig glædeligt, at denne udvikling fortsætter. Hospitalsenheden Vest er ved at opbygge fundamentet til en rigtig stærk forskningskultur, der vil være en vigtig drivkraft i udviklingen og driften af Det Nye hospital i Vest, Gødstrup. Den høje faglige styrke, som allerede nu er ved at etablere sig, vil virkelig komme borgerne til gode, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Også professor, dr.med. Erling Bjerregaard Pedersen, Medicinsk Forskning, Hospitalsenheden Vest ser frem til de nye vilkår:

-At vi bliver udnævnt til universitetsklinik nu er et udtryk for, at vi har haft rigtig stærke og internationalt anerkendte resultater. Vi bedriver forskning i nyresygdomme og blodtryksforhøjelse med patienten i centrum, og derfor får vi resultater, der hurtigt bliver anvendelige i vores praksis omkring behandlingen af vores patienter, siger han.

Yderligere oplysninger
  • Dekan Allan Flyvbjerg, Aarhus Universitet, tlf 5177 9548 / alf@adm.au.dk
  • Regionsrådsformand Bent Hansen, Region Midtjylland, tlf. 4031 3707
  • Professor, dr.med. Erling Bjerregaard Pedersen, Medicinsk Forskning, Medicinsk Afdeling Hospitalsenheden Vest. Tlf. 4098 3627 / erling.bjerregaard.pedersen@vest.rm.dk