I dag den 21. novemmber indbyder hospitalsledelsen på Hospitalsenhed Midt samarbejdspartnere, studerende, elever og medarbejdere til indvielse af Læringscenter Midt – et helt nyindrettet undervisnings- og læringsmiljø til træning af kliniske færdigheder og simulationer


I dag den 21. november indbyder hospitalsledelsen på Hospitalsenhed Midt samarbejdspartnere, studerende, elever og medarbejdere til indvielse af Læringscenter Midt – et helt nyindrettet undervisnings- og læringsmiljø til træning af kliniske færdigheder og simulationer.


Et helt nyt studiemiljø, flere faciliteter til træning af kliniske færdigheder og simulationer og endnu bedre betingelser for læring, fordybelse og refleksion. Den 21. november indbyder hospitalsledelsen på Hospitalsenhed Midt samarbejdspartnere, studerende, elever og medarbejdere til reception til indvielse af Læringscenter Midt.

Receptionen finder sted kl. 14.30-16.00 på Toldbodgade 14 i Viborg.

Læringscenter Midt er udstyret med attrapper og fantomer, der giver mulighed for at øve færdighedstræning og sterile teknikker som fx suturrering og droplægning samt simuleringer som hjertestopundervisning og genoplivning. De nye faciliteter omfatter blandt andet medicinrum, rum til debriefing og undervisning og to ekstra tosengsstuer samt studiemiljø med adgang til PC og internet.

Lokalerne giver medicinstuderende, sygeplejerskestuderende og andre sundhedsfaglige studerende i Hospitalsenhed Midt, mulighed for at træne deres kliniske færdigheder inden de bliver sluppet løs i den virkelige verden. Også de 4500 medarbejdere i Hospitalsenhed Midt har mulighed for at benytte sig af faciliteterne.

- Med åbningen af Læringscenter Midt favner vi behovet for læring i bred forstand for uddannelsessøgende og uddannede fra alle fag og matrikler i Ho­spitalsenhed Midt. Vi har over 1500 sundhedsfaglige studerende og elever, så uddannelsesopgaven er noget, vi prioriterer højt i en stor hospitalsenhed som vores. Vi er glade for, at vi nu får mulighed for at tilbyde tidssvarende uddannelses-faciliteter i nogle rammer, der giver studerende, elever og medarbejdere optimale vilkår, siger Christian Møller-Nielsen, cheflæge på Hospitalsenhed Midt.

De 1500 sundhedsfaglige studerende er blandt andet fordelt på 250 medicinstuderende og 700 sygeplejestuderende, som hvert år tager en del af den praktiske del af deres sundhedsfaglige uddannelse på Hospitalsenhed Midt. I takt med at hospitalernes sengeantal reduceres kraftigt i disse år, bliver de fysiske rammer for de kliniske læringsmuligheder dog stadigt færre.

- Derfor er det af afgørende betydning, at hospitalerne opbygger et autentisk læringsrum i tæt nærhed til de enkelte klinikker, hvor en stadig større del af den kliniske læring kan foregå. Her er Læringscenter Midt et stærkt kort, som understøtter muligheden for, at studerende, elever og medarbejdere sikkert og autentisk kan øve og lære udvalgte kliniske færdigheder og situationer.

Forekomsten af et studiemiljø, hvor vi kan tilbyde virkelighedsnære øve- og træningsmuligheder for alle sundhedsfaggrupper, er af afgørende betydning for, at vi fortsat kan løfte opgaven og med en høj kvalitet i opgaveløsningen, siger Tove Kristensen, chefsygeplejerske på Hospitalsenhed Midt.

Fakta
Læringscenter Midt ligger i de undervisningsrum i den gamle funktionærbolig på Regionshospitalet Viborg, der tidligere rummede Færdighedscenter Viborg. Det er disse lokaler, som henover efteråret er blevet renoveret, har fået tilført flere kvadratmeter og nye studiefaciliteter.

Med udvidelsen skifter Færdighedscenter Viborg samtidig navn til Læringscenter Midt. Det nye navn skal signalere, at lokalerne retter sig mod alle, der har taget eller er i gang med en sundhedsfaglig uddannelse i Hospitalsenhed Midt.

Hensigten med Læringscenter Midt er at samle og forbedre faciliteterne for færdighedstræning og kompetenceudvikling for studerende, elever og medarbejdere på tværs af alle fire hospitaler i Hospitalsenhed Midt, for herigennem at skabe fokus på patientsikkerhed, øge den kliniske kvalitet og minimere fejl i patientforløb.

Hospitalsenhed Midt har omkring 4500 medarbejdere fordelt på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

Over 1500 sundhedsfaglige studerende tager hvert år en del af den praktiske del af deres sundhedsfaglige uddannelse på et af de fire hospitaler i Hospitalsenhed Midt. Heriblandt ca. 250 medicinstuderende og ca. 700 sygeplejestuderende.

Yderligere oplysninger

  • Cheflæge, Christian Møller-Nielsen, tlf. 7844 1003
  • Chefsygeplejerske, Tove Kristensen, tlf. 7844 1004
  • Leder af HR Uddannelse, Lone Geertsen Kolbæk, tlf. 7844 1243
  • Uddannelseskoordinerende overlæge, Steen Olesen, tlf. 7844 6564