"Man har en følelse af at blive holdt i hånden af en god ven". Sådan fortæller et nybagt forældrepar fra Herning om at være tilknyttet en fast jordemoder i Hospitalsenheden Vest i en ny video, som skal give de gravide mere ro på i fødselsforløbet.

Et tæt bånd til en kendt jordemoder undervejs i fødselsforløbet betyder, at kommende forældre føler sig i mere trygge hænder, og får nemmere ved at slappe af undervejs i forløbet, fordi deres jordemoder netop kender deres behov.

Det er temaet i en ny video fra Hospitalsenheden Vest, hvor et nybagt forældrepar fortæller om deres personlige oplevelse af at have en kendt jordemoder.

- Videoen skal være med til at give kommende forældre en tryg fornemmelse af, hvad det vil sige at være i et fødselsforløb, inden de møder op på fødegangen, og møder deres kendte jordemoder," forklarer chefjordemoder Ann Fogsgaard.

I filmen medvirker to af afdelingens kendte jordemødre, som fortæller om deres erfaring med ordningen, og hvad den betyder for den gravide og for jordemoderfaget.

Videoen er desuden et led i Hospitalsenheden Vests arbejde med at gøre patientinformationen mere forståelig og lettilgængelig. Tidligere erfaringer med video fra Neurologisk Afdeling har vist, at patienterne føler sig mere trygge, når de kan se, hvad der skal foregå, når de kommer på sygehuset.

Fakta om Kendt jordemoder

  • Siden 1. september 2012 er alle førstegangsfødende og tvillingegravide blevet tilbudt "kendt jordemoderordning".
  • Et team af jordmødre følger de kommende forældre hele vejen før, under og efter fødslen.
  • Det kommende forældrepar bliver altid mødt af et kendt ansigt, hvilket skaber mere ro og større tryghed.
  • Jordemoderen på fødegangen kender desuden de aftaler, der er blevet indgået med det kommende forældrepar undervejs i graviditeten.
  • Efter fødslen kan den lille, nye familie også tale forløbet igennem sammen med den samme jordemoder.

Ved behov for yderligere information kan man kontakte

  • Chefjordemoder, Ann Fogsgaard, tlf. 7843 4703
  • Kommunikationschef Finn Møller, tlf. 5125 3537