26-11-2012

Fra søndag den 9. december kører toget hele strækningen mellem Grenaa og Odder, så kunderne ikke længere skal skifte tog i Aarhus. Midttrafik, DSB og Region Midtjylland fejrer skiftet 8. december på Odder station med musik, taler og pandekager. Kunderne kan køre gratis med de tre sidste weekender op til jul.

Rejsende mellem Odder og Grenaa kan snart vinke farvel til togskift, ventetid og de gamle Y-tog, når sammenlægningen på Grenaabanen og den nuværende Odderbane starter søndag den 9. december. Det gør rejsen lettere for mange tusinde kunder, der tidligere måtte skifte tog for at komme videre. I 2011 havde Odderbanen cirka en million rejsende, mens Grenaabanen havde 1,2 millioner. Nu bliver Odderbanen og Grenaabanen Aarhus Nærbane.

Det 40-45 år gamle Y-tog, med det kærlige øgenavn Oddergrisen, erstattes af nyere Desiro tog, der gør rejsen mere komfortabel.

Mundgodt og gaver på Odder Station
Midttrafik, DSB og Region Midtjylland afholder et festligt arrangement lørdag den 8. december i anledning af åbningen af Aarhus Nærbane og sammenlægning af strækningen Odder-Aarhus-Grenaa. Det foregår på Odder Station kl. 11-12.30, hvor bl.a. transportminister Henrik Dam Kristensen, regionsrådsformand Bent Hansen og Odders borgmester Elvin J. Hansen holder taler.

Der vil også være gratis pandekager og sandwich, gaver til børnene og en konkurrence om 10 gavekort på 500 kr. til Midttrafik. De fremmødte kan nærstudere et gammelt Y-tog fra Odderbanen og det nye Desiro tog fra DSB. Randers Jernbaneorkester spiller klokken 11.

Kør gratis i tre weekender
I forbindelse med sammenlægningen kører kunderne gratis med Aarhus Nærbane (både Odderbanen og Grenaabanen) i de tre weekender op til jul. Det gælder lørdage og søndage den 8.-9., 15.-16. og 22.-23. december 2012.


Læs mere og find link til køreplaner på  www.midttrafik.dk/aarhusnærbane


Yderligere oplysninger:

Bent Hansen, regionsrådsformand
Region Midtjylland
tlf. 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Arne Lægaard, bestyrelsesformand
for Midttrafik
tlf. 2016 6392
arne.laegaard@holstebro.dk

DSB Kommunikation, tlf. 2468 0000Fakta
• Sammenlægningen sker søndag 9. december 2012. Det nye navn er: Aarhus Nærbane.

• DSB kører i dag tog på Grenaabanen, mens Midtjyske Jernbaner (Midttrafik) kører på Odderbanen. Efter sammenlægningen overtager DSB kørslen på hele strækningen Odder-Grenaa samt de medarbejdere, som hidtil har været ansat hos Midtjyske Jernbaner.

• Midttrafik har ansvaret for information, markedsføring og kvalitetsopfølgning.