22-11-2012Region Midtjylland skal være vært for Creativity World Forum i 2017. Den besked kan regionsrådsmedlemmerne Conny Jensen og Ulla Diderichsen bringe med sig hjem fra dette års konference i Rio i Brasilien.

Selv om det kun er to år siden, at Region Midtjylland blev optaget som fuldgyldigt medlem af netværket Districts of Creativity, har et enigt netværk torsdag besluttet at gøre Midtjylland til vært for dets årlige konference Creativity World Forum i 2017.
På dette års konference i Rio i Brasilien deltager i disse dage regionsrådsmedlemmerne Conny Jensen og Ulla Diderichsen, og de kan nu vende hjem med det glade budskab.
Det var egentlig den belgiske Flandern-regions tur til at holde årskonferencen i 2017, men Region Midtjyllands to politikere havde vægtige argumenter med i lommen og fik altså opbakning til at placere arrangementet i Danmark.

Kulturhovedstad
Værtskabet for Creativity World Forum falder ikke spor tilfældigt sammen med, at Aarhus og den midtjyske region i 2017 bliver Europæisk Kulturhovedstad.
I sin ”ansøgningstale” for værtskabet sagde Ulla Diderichsen således:
”Der er tre hovedårsager til, at vi gerne vil have værtskabet i 2017. Først og fremmest skal vores regions hovedby Aarhus være EU kulturhovedstad i 2017, og det har fra starten været et regionalt projekt at vinde den titel.
Dernæst lancerer vi netop nu et nyt regionalt initiativ, som vi kalder ”Kreative partnerskaber”. Det betyder, at vi i de kommende år indtil 2017 vil understøtte dannelsen af partnerskaber imellem de kreative erhverv og kulturelle aktører, regioner og kommuner, de traditionelle industrierhverv samt uddannelses- og videninstitutioner.
Endelig er det vores ambition at kombinere kreativitet og ny teknologi til både at løse vores fælles samfundsudfordringer og skabe nye forretningsområder. Det gør vi med det strategiske initiativ Smart Region”.

Internationale muligheder
Værtskabet for Creativity World Forum betyder et løft for hele det europæiske kulturhovedstadsprojekt, siger dets projektleder Trevor Davies.
”Samtidig giver det vores kreative virksomheder og kunstnere mulighed for over de kommende år at opbygge et samarbejde med en række af verdens mest kreative regioner, heriblandt Catalonien, Flandern og Skotland. Vi ved, at hvis det store kreative potentiale i denne region især inden for arkitektur, design og nye medier skal udvikles, skal det ske i et stærkt internationalt samarbejde."

Om netværket
Districts of Creativity er et eksklusivt globalt netværk af 12 kreative og innovative regioner, som ud over Region Midtjylland består af eksempelvis Lombardiet, Rio de Janeiro, Shanghai og Oklahoma.
Netværket har til formål at skabe et forum for samarbejde og idéudveksling om kreativitet og innovation mellem virksomheder, viden- og uddannelsesinstitutioner og på politisk plan.
Mere overordnet skal det bringe regionen videre mod realiseringen af visionen om at blive en international vækstregion.
I november 2011 var Region Midtjylland repræsenteret på Creativity World Forum i Hasselt i Belgien.
I maj i år holdt Region Midtjylland en såkaldt ”Reverse Mission” med besøg af nøglepersoner fra de øvrige regioner i netværket. Gæsterne, som alle arbejder med at fremme kreativitet og innovation i deres respektive hjemregioner, besøgte kreative organisationer, virksomheder og uddannelser og deltog i en workshop.
Billedtekst:
November i Rio de Janeiro, nærmere bestemt Palacio da Cidade. Her ses fra højre regionsrådsmedlem Ulla Diderichsen, lederen af netværket Districts of Creativity Pascal Cools, regionsrådsmedlem Conny Jensen samt Natascha Rommens, der er daglig leder af netværkets sekretariat i Flandern.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.


Flere oplysninger

Ulla Diderichsen, medlem af
Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 9722 4387/2943 5741
ud@rr.rm.dk

Conny Jensen, medlem af
Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 9712 6273 / 2943 5234
conny.jensen@rr.rm.dk

Morten Falbe-Hansen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1311 / 2165 0247
morten.falbe-hansen@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne