Udnævnelsen blev fejret med hospitalets mange afdelinger.



Aarhus Universitetshospital blev torsdag kåret til landets bedste. Nyhedsavisen Dagens Medicin står bag.

Se video nederst på siden.



Der var jubel og stolthed i et fyldt auditorium på Aarhus Universitetshospital torsdag eftermiddag, da Dagens Medicin kårede hospitalet til Danmarks bedste hospital. Chefredaktør Kristian Lund, Dagens Medicin, overrakte et diplom til hospitalet samt diplomer til de afdelinger, der er bedst indenfor deres speciale.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige tal for kvaliteten af behandlingen på landets sygehuse, suppleret med de ret omfattende nationale målinger af patienternes tilfredshed. Dertil har avisen holdt en afstemning blandt sine sundhedsprofessionelle læsere, primært læger, som har vurderet deres kollegers omdømme.


Chefsygeplejerske Vibeke Krøl, regionsrådsformand Bent Hansen, hospitalsdirektør Gert Sørensen og cheflæge Claus Thomsen.


Sidste år gik prisen også til Aarhus Universitetshospital, og før fusionen med Aarhus Sygehus i 2011 blev Skejby flere år i træk kåret til Danmarks bedste hospital.

- I år er der tale om et triumftog. I stiller op med 36 specialer, og I vinder 28. På ingen af de øvrige områder havner hospitalet længere nede end en tredjeplads. Når hospitaler er i stand til at levere så høj kvalitet, så er de gjort af et særligt stof, sagde Kristian Lund i forbindelse med kåringen.

- Sådanne præstationer kræver, at personalet har en retning i deres arbejde og en forståelse for, at det nytter. Men det er ikke nok at have hjernen med – hjertet skal også banke for patienterne. Det har I i Aarhus, hjernen og hjertet, og det er forklaringen på, at I vinder.

300 ledere og medarbejdere var mødt op i auditoriet sammen med medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland for at høre resultatet af Dagens Medicins kåring.

- Jeg er overbevist om, at I på Aarhus Universitetshospital har både den nødvendige bredde og højde til at fortsætte en fantastisk udvikling. Med bredde mener jeg, at I er Danmarks mest komplette hospital, og at I er en integreret del af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland. Og med højde mener jeg, at I rager op, og at I kan tåle at blive vurderet efter en international målestok, sagde regionsrådsformand Bent Hansen.


Hver af de vindende afdelinger fik udover et diplom en lille skulptur.

Også Aarhus Universitet, som er en meget nær samarbejdspartner for både Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland, deltog i festlighederne.

- Vi bor i et område, hvor vi har et godt samarbejde om patienternes behandling, og hvor vi har forskning og uddannelse i topklasse. Det, der gør den store forskel, er, at vi er i stand til at få forskning og uddannelse helt ind på patientstuerne, sagde Allan Flyvbjerg, dekan ved Health, Aarhus Universitet.

Hospitalsdirektør Gert Sørensen takkede på hospitalsledelsens vegne medarbejdere og ledere for den samlede indsats, der har været grundlaget for kåringen.

- Det her viser, at vi sammen kan løfte den store fælles opgave, vi har: at skabe et fysisk samlet Aarhus Universitetshospital, der fungerer som en integreret enhed til patienternes bedste, sagde Gert Sørensen.

Hospitalsledelsen havde i dagens anledning besluttet at uddele julegodter til personale på alle afsnit.

Alle detaljer bag kåring kan læses på www.dagensmedicin.dk/dbh

- Ingen afdelinger er placeret dårligere end nr. 3 indenfor deres speciale, og derfor har vi en kæde uden svage led. Men det er også en kæde, som er afhængig af, at støttefunktionerne også er stærke led i kæden, siger hospitalsdirektør Gert Sørensen.

- Det her viser, at vi sammen kan løfte den store fælles opgave, vi har: at skabe et fysisk samlet Aarhus Universitetshospital, der fungerer som en integreret enhed til patienternes bedste!


Cheflæge Claus Thomsen i gang med at dele diplomer ud til de vindende afdelinger.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige tal for kvaliteten af behandlingen på landets sygehuse, suppleret med de ret omfattende nationale målinger af patienternes tilfredshed, og dertil har avisen holdt en afstemning blandt sine sundhedsprofessionelle læsere, primært læger, som har vurderet deres kollegers omdømme.

Aarhus Universitetshospital bliver en endda suveræn vinder, idet hospitalet indtager førstepladsen inden for 28 ud af 35 mulige specialer. På ingen af de øvrige områder havner hospitalet længere nede end en tredjeplads. Aarhus distancerer dermed klart både Rigshospitalet og Aalborg Sygehus, og det ske endda på et vanskeligt tidspunkt, hvor de aarhusianske hospitaler fusioneres og skal samles om tre-fire år på et stort nybyggeri i Skejby.