Debatmøde 23. januar på AU Foulum om muligheder og rammer for fremtidens produktion af fødevarer, bioenergi og biobaserede produkter.


Debatmøde 23. januar på AU Foulum om muligheder og rammer for fremtidens produktion af fødevarer, bioenergi og biobaserede produkter.

En af mulighederne for landbruget i Region Midtjylland er at øge produktionen af biomasse til energi, materialer, kemiske råstoffer og andre produkter. Undersøgelser peger på, at det kan ske uden at produktionen af fødevarer mindskes.

For det enkelte landbrug kan produktionen af biomasse blive en ny og supplerende indtægtskilde. For samfundet vil den vedvarende bioenergi mindske afhængighed af fossil energi og reducere udledningen af klimagasser og miljøskadelige stoffer fra både landbrug og industri. Endvidere vil udviklingen af nye biobaserede produkter medvirke til at skabe grøn vækst og ikke mindst lokal udvikling.

På debatmødet giver forskere fra Aarhus Universitet i Foulum korte oplæg om mulighederne på området. Efterfølgende er der politisk diskussion om udviklingen af fremtidens landbrug i Region Midtjylland.

Du vil bl.a. kunne møde regionsrådsformand Bent Hansen (S), regionsrådsmedlem Olav Nørgaard (V), Steen Gade MF, landbrugs og miljøordfører (SF) og regionsrådsmedlem Ove Nørholm (C).

Mødet holdes onsdag den 23. januar kl. 19.00 på AU Foulum. Adressen er Blichers Allé 20, Tjele. Du finder hele programmet på www.dca.au.dk.

Alle er velkomne og der er ikke behov for tilmelding.