08-02-2013

Et samarbejde mellem de vestdanske regioner og Udenrigsministeriet har i 2012 betydet, at der er skabt eller fastholdt 731 arbejdspladser. I Region Midtjylland er det blandt andet det Indiens største it-virksomhed TCS, som har udvidet i Aarhus.

Vestdanmark er et udmærket sted for udenlandske virksomheder at investere. Det budskab er tilsyneladende gået igennem hos 23 virksomheder, der i fjor valgte at placere aktiviteter i en af de vestdanske regioner og dermed skabte eller reddede tilsammen 731 arbejdspladser.

Bag budskabet står regionerne Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark i Foreningen Vestdansk Investeringsfremme samt Invest in Denmark under Udenrigsministeriet, og deres succes målt på antal skabte eller fastholdte arbejdspladser i 2012 er rekordstort.

I forhold til 2011 er der tale om en stigning på 27 procent.
Dertil kommer en afledt jobeffekt, der kan opgøres til 482 arbejdspladser.

- Det er godt at se, at Invest in Denmarks meget tætte samarbejde med de vestdanske regioner i Foreningen Vestdansk Investeringsfremme i den grad bærer frugt i 2012, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr i en kommentar til de nye tal.

- Hele Danmark er ramt af krisen, og vi har brug for flere arbejdspladser, og her spiller de udenlandske investeringer en vigtig rolle, tilføjer ministeren.


Yderligere oplysninger