21-03-20137.140 unge midtjyder har i år søgt optagelse på et af regionens almene gymnasier. Det er godt fire procent flere end i fjor. Interessen for Rønde Gymnasium er fordoblet, men også Horsens og Viby gymnasier oplever et ansøgerboom.

De almene gymnasier i Region Midtjylland kan i år samlet notere en fremgang på mere end fire procent. Helt præcist har 7.140 unge valgt denne ungdomsuddannelse.
Størst fremgang i ansøgertallet har Rønde Gymnasium oplevet. Her har skolen får 141 ansøgere i år mod 77 sidste år – altså næsten en fordobling i ansøgertallet.
I den sydlige del af regionen har Horsens Gymnasium i år fået 206 ansøgere, hvilket er en fremgang på 57 procent fra sidste år.
Endelig har også Viby gymnasium har oplevet stor fremgang på over 50 porcent, Her har skolen fået 215 ansøgere mod 139 sidste år til deres udbud af det almene gymnasium.
Den nordlige og vestlige del af regionen har cirka lige så mange ansøgere som i fjor.

HF og IB
HF-kurserne og den særlige internationale linje IB har også begge samlet holdt ansøgertallet fra sidste år. For HF’s vedkommende er der i år kommet to nye udbydere i henholdsvis Grenaa og Viborg.
IB’erne, der udbydes i Grenaa, Ikast-brande, Langkær og Struer, har fået 206 ansøgere og har dermed vist, at det øgede udbud, man fik sidste år med to nye udbudssteder og en fordobling i ansøgertallet, har givet det ønskede permanente resultat.

Se listen med ansøgertal på de enkelte gymnasier


Flere oplysninger:

Simon Frost Mortensen, specialkonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1107 / 2960 0874
sfm@rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne