Hospitalsenheden Horsens lukker kontorene i 3 dage – klinikerne skal være hos patienterne.


Klinikerne på landets hospitaler bruger mere og mere tid på kontorarbejde med registreringer og dokumentation fremfor at være hos patienterne.

Mange hospitaler har indkøbt udstyr, så klinikerne kan arbejde på patientstuerne, men meget af udstyret står og samler støv, da det er lettere at sætte sig på kontoret for at arbejde.

På Kardiologisk Afdeling, Hospitalsenheden Horsens, tager man konsekvensen og lukker kontorene den 20-22. marts 2013 for at undersøge, om kontorkapaciteten kan undværes og hvilken betydning det får for patienterne.

Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen ser initiativet som et udtryk for forandringsvillighed og et ønske om at tage et tigerspring ind i teknologiens muligheder:

- Kardiologisk Afdeling har den dristighed, der skal til for at prøve nye ting af og de griber til handling, når der er brug for det. Afdelingen har længe arbejdet med at ændre arbejdsgange og rutiner for at øge kvaliteten og kunne give en hurtigere og bedre ydelse til patienterne. Det er meget spændende, hvad der kommer ud af at lukke kontorene – og om man kan forestille sig, at det bliver en blivende ordning.

Både sygeplejersker og læger bifalder initiativet. Sygeplejerskerne ønsker som udgangspunkt at være tættere på patienterne. Lægerne oplever mange forstyrrelser og afbrydelser i det daglige arbejde og håber, at dette vil blive minimeret ved at kunne diktere og registrere på patientstuerne.

Afdelingssygeplejerske Kirsten Lysdahl glæder sig til dagene:

- Jeg håber, at vi vil opleve nye arbejdsgange og samarbejdsformer, som vi ikke tidligere har tænkt på.

Flere oplysninger