Ny psykiatriplan skal medvirke til at sikre længere liv for psykisk syge patienter




Ny psykiatriplan skal medvirke til at sikre længere liv for psykisk syge patienter

Psykisk syge patienter dør i dag 15-20 år tidligere og lider af flere somatiske sygdomme end andre. Det kan vi ikke være bekendt, og Region Midtjylland medvirker gerne til at ændre billedet, skriver regionsrådsformand Bent Hansen i forordet til Psykiatriplan 2013 – 2016, som regionsrådet i Region Midtjylland netop har vedtaget.

Et af formålene med psykiatriplanen er at mindske overdødeligheden blandt psykisk syge ved at sætte fokus på sundhedsfremme og forebyggelse og forstærke integrationen og samarbejdet mellem psykiatrien og det øvrige sundhedsvæsen.

Psykiatriplan 2013-2016 for Region Midtjylland tager afsæt i den ambitiøse vision ”Bedre behandling og længere liv til flere med psykisk sygdom”. Visionen udstikker pejlemærkerne for de kommende års initiativer inden for psykiatrien i Region Midtjylland.

Inden vedtagelsen i regionsrådet har Psykiatriplan 2013-2016 været i høring, og der er modtaget 51 høringssvar fra bl.a. Sundheds-styrelsen, kommuner, bruger- og pårørendeorganisationer, regionale medarbejderfora, faglige organisationer samt faglige råd.

Høringssvarene er generelt meget positive over for psykiatriplanens hovedvision, ligesom der også er opbakning til hovedtemaerne.

Den nye psykiatriplan lægger vægt på at styrke det enkelte menneske i selv at tage vare på eget liv – også i perioder med sygdom. Ligesom samarbejdet mellem psykiatrien, kommuner og praksissektoren vægtes højt, så den enkelte patient kan opleve et sammenhængende og koordineret behandlingsforløb.

Fakta

Flere oplysninger 

  • Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S),
    tlf. 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk 
  • 14764 (7842)
  • Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra
    kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666