I dag, torsdag den 7. marts, blev Bøvlingbjerg Sundhedshus indviet. Huset rummer tre praktiserende læger, en sygeplejerske, tre fysioterapeuter og et apotek. Og som noget nyt har sundhedshuset også etableret en helikopterlandingsplads lige ud for dets skadestue.

Bøvlingbjerg ligger i Vestjylland, mere præcist mellem Lemvig og Ringkøbing. For to år siden mistede byens sin folkeskole og kunne på denne måde være på vej til at visne bort. Men byen har vist vilje til at overleve og var i år nomineret til at blive årets landsby i Region Midtjylland.
Med et flot samarbejde mellem områdets læger, fysioterapeuter, apotek og Lemvig Kommune er de nyere dele af den tidligere skole blevet ombygget og indrettet til det nye formål.

– Jeg er stolt over, at vi sammen med kommunen er kommet så langt, siger Jørgen Nørby (V), formand for Region Midtjyllands samarbejdsudvalg for almen praksis og selv tidligere borgmester for Lemvig Kommune.
– Regionen og kommunerne gik sammen om at planlægge brugen af den statslige akutpulje på en god måde. Dermed er der ikke bare kommet en samlet lægepraksis, men et sundhedshus, der kan løfte landsbyen og området. Med helikopterlandingspladsen kan der skabes endnu mere sikkerhed og tryghed for borgerne.


Bøvlingbjerg Sundhedshus er placeret i den nordøstlige del af Bøvlingbjerg. Her set i helikopter-vue på Google.

Også hos AMK, der står for flyvningen med regionens akuthelikopter, er man tilfreds:
– Det er alle tiders, at man har tænkt en helikopterplads ind i etableringen af et kommunalt sundhedshus. Det gør det endnu lettere for os at få alvorligt syge hurtigt i behandling, siger Lars Knudsen, lægelig leder af regionens akuthelikopter.

Med brug af midler fra den statslige akutpulje er der i Region Midtjylland i et tæt samarbejde mellem kommunerne og regionen blevet etableret sundhedshuse i Struer, Ringkøbing, Samsø og i Grenaa. Der er desuden projekter på vej i Vestsalling, Ulfborg, Hvidbjerg, Skjern og Holstebro.