15-04-2013Der bliver musik og sang, filmforevisning, festtelt, pindemadder og taler, når regionsrådsformand Bent Hansen den 3. maj overrækker regionens Landsbypris 2013 til Nørager. Prisen uddeles for femte gang til en landsby, der formår at udvikle sig, og som kan være til inspiration for andre.

Det kommer ikke til at gå stille af, når den lille landsby Nørager på Djursland den 3. maj modtager Region Midtjyllands Landsbypris 2013.
Den dag viser byen, hvad den kan, og det er ikke så lidt. For Nørager-borgerne starter dagen med åbent hus hos byens erhvervsvirksomheder, og senere er der forevisning af en ældre film om byen.
En række inviterede gæster, herunder Regionsrådet for Region Midtjylland, får en bustur i og omkring byen, hvor de kan forvisse sig om, at Nørager fortjener landsbyprisen.
De skal blandt andet høre om, hvordan det borgerejede udviklingsselskab har etableret en privat børnehave med 45 børn og reddet købmandsbutikken. De skal også høre om nogle af de flere end 30 virksomheder, der har taget et medansvar for byens udvikling, ligesom de får et glimt af ”nybyggerkvarteret”, for Nørager har standset en årelang affolkning og er i vækst.

Blomstrende haver
Endelig kører bussen omkring stadion, hvor den meget aktive boldklub holder til, og hvor det store fælles projekt Multihallen forventes at stå færdig i løbet af 2013.
Derudover kan gæsterne nyde et hav af farvestrålende primulaer, som beboerne har fået udleveret i forventning om, at de ville plante dem i deres haver.

Underholdning og taler
Efter rundturen samles alle i et festtelt ved siden af forsamlingshuset, hvor der er pindemadder og anden servering.
Et lokalt orkester og byens børn vil sørge for den musikalske underholdning, der muligvis omfatter en særlig Nørager-sang.
Ud over regionsrådsformand Bent Hansen er det samlede regionsråd inviteret til at deltage i arrangementet den 3. maj, hvor Norddjurs Kommunes borgmester Jan Petersen og den lokale LAG-formand Flemming Petersen er blandt talerne.

Ti kandidater
Regionsrådet valgte Nørager til at modtage landsbyprisen blandt ti kandidater. De øvrige var Alken (Skanderborg Kommune), Arnborg (LAG Herning), Borbjerg Hvam (LAG Holstebro), Bækmarksbro (LAG Lemvig), Hou (LAG Odder), Isenvad (LAG Ikast-Brande), Serridslev (LAG Horsens), Sparkær (LAG Viborg) samt Stauning (LAG Ringkøbing-Skjern).

Tidligere modtagere
Det er femte gang, at regionens landsbypris uddeles. De forrige år er den gået til Idom-Råsted i Holstebro Kommune, Spjald i Ringkøbing-Skjern Kommune, Endelave By i Horsens Kommune samt Rødding i Skive Kommune - i nævnte rækkefølge.
Landsbyprisen er en del af regionens indsats for en region i balance. Med prisen får landsbyer, som kan skabe fremdrift og vækst, både anerkendelse og opmærksomhed, så de kan være til inspiration for andre.


Billedtekst:
Ved fælles indsats fra borgerne lykkedes det for nogle år siden at redde købmandsbutikken i Nørager. Den er senere blevet udvidet og har i dag et højt serviceniveau med åbningstider fra kl. 6.30-22.00 hver dag. Den trækker kunder både fra Nørager og udefra - særligt feriegæster fra sommerhusområderne.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Flere oplysninger:

Karsten Bækgaard, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1702
karsten.baekgaard@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne