19-04-2013

Mandag aften, den 22. april, er der gratis koncert i Aarhus under ledelse af Bruno Campo fra Guatemala.

De mest aktive og kreative musikalske unge fra Midtjylland har i de sidste 14 dage øvet med det musikalske verdensnavn Bruno Campo. De er samlet i ungdomsorkestret REMUS, der på tredje år arbejder på at få et nyt musikinitiativ sat på skinner.
REMUS står for REgion Midtjyllands UngdomsSymfoniorkester. Det er et fuldt symfoniorkester med 55 medlemmer mellem 12 og 20 år. De unge er udvalgt fra flere midtjyske ungdomsorkestre og fra konservatoriet. Orkestret har fungeret i tre år med støtte fra blandt Region Midtjylland.

Mandagens dirigent er den unge om meget lovende Bruno Campo. Han er født og opvokset i Guatemala, hvor han var med til at grundlægge musikbevægelsen El Sistema med over 2500 aktive unge og tre fuldt udbyggede børnesymfoniorkestre. Det er et initiativ på linje med Simón Bolívar Symphony Orchstra of Venezuela. Campo, der nu bor i Østrig, har gang i andre undomssymfoniorkestre i Wien, Zürich og Istanbul.

Ved mandagens koncert i Musikhus Aarhus, Symfonisk sal, kl. 19.00, vil der blive spillet Beethovens 5. symfoni, Mozarts Requiem og Márquez’ Danzon nr. 2 & Conga del Fuego.

Koncerten er REMUS hidtil mest ambitiøse og vil vise orkestret med en dirigent, der ifølge musikerne er sprængfarlig.
– Han hopper rundt, flytter rundt på musikere og instrumenter, vælter nodestativer og kaster med dirigentstokken. Han brøler, hvisker, tramper og nynner. Han holder gejsten, ikke bare oppe, men helt i top 100 % af tiden. På grund af ham, tror jeg virkelig på, at det bliver en storm af en koncert d. 22. Jeg kunne fortsætte med at prøve at beskrive ham, men han skal opleves, fortæller Johanne Buus fra orkesteret.

Se mere på: http://www.remusymf.dk/velkommen