25-03-2013Fire ud af fem midtjyske virksomheder tror på uændret eller øget omsætning i dette kvartal. Optimismen er dog mindre, når det gælder antallet af ansatte. Det viser Region Midtjyllands kvartalsundersøgelse, som blev gennemført, lige før regeringen offentliggjorde sin vækstpakke.

De midtjyske virksomheders forventninger til fremtiden fik et lille tilbageslag i februar. Oven på et par kvartaler med voksende optimisme var stemningen i februar blandt de godt 500 adspurgte små og mellemstore virksomheder mere neutral.
Således troede 32 procent af virksomhederne på større omsætning her i foråret, sammenlignet med samme periode sidste år, mens 21 procent sagde mindre. Tilsvarende troede kun 18 procent på flere ansatte, mens 25 procent svarede færre.
Den matte stemning er målt i februar - umiddelbart før regeringen den 26. februar offentliggjorde sin vækstpakke, der blandt andet indeholdt et løfte om en sænkning af selskabsskatten.

Bygge- og anlægsbranchen
Man kan derfor sige, at vækstpakken er faldet på et tørt sted blandt de midtjyske virksomheder.
Især bygge- og anlægsbranchen havde i februar i år nedjusteret forventningerne. Branchen blev i fjor ”begavet” med det såkaldte håndværkerfradrag, men havde i februar i år ikke udsigt til en forlængelse. Kun 13 procent af virksomhederne troede således på flere ansatte, mens 35 procent svarede færre.

Videnservice og detailhandel
De største optimister finder man blandt videnservicevirksomhederne, hvor hver tredje har tænkt sig at ansætte flere medarbejdere, og kun 15 procent tror på nedskæringer.
Blandt de mest pessimistiske er dog virksomhederne i detailbranchen. Her tror kun 8 procent på flere ansatte, mens 25 procent siger færre. 68 procent forventer et uændret antal.


Billedtekst: 503 midtjyske virksomheder har svaret på deres forventninger til antal ansatte i næste kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år. Illustrationen er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få den i høj opløsning ved at klikke på den.


Se hele undersøgelsen
Læs om Det midtjyske Vækstlag


Flere oplysninger:

Søren Tranberg, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 2148 0844
soeren.tranberg@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne