17-05-2013Ti års målrettet indsats fra både midtjysk og kinesisk side har ført til en lang række samarbejder – eksempelvis om fødevaresikkerhed, ældrepleje, velfærdsinnovation og grøn energi. Nogle af dem præsenteres 28. maj på jubilæumskonferencen ”Strong Relations Matter”.

Der er en del succeshistorier at fortælle, når Region Midtjylland 28. maj slår dørene op til konferencen ”Strong Relations Matter”. På stolene sidder omkring 120 deltagere, heraf 30 kinesere, og på talerstolen står blandt andre handelsminister Pia Olsen Dyhr, regionsrådsformand Bent Hansen,Kina´s ambassadør Li Ruiyu samt assistant director general Wang Liqiang fra Shanghai bystyre.
Konferencen foregår på Aarhus Universitet, Fuglesangs Allé 4, og markerer 10 års jubilæet for det midtjysk-kinesiske samarbejde. Således vil flere danske virksomheder, der er involveret i samarbejde med bystyret, organisationer eller virksomheder i Shanghai, fortælle om deres erfaringer og forventninger til fremtiden på det gigantiske og anderledes fjernmarked.
Blandt oplægsholderne er mejerikoncernen Arla, der blandt sine mange aktiviteter i Kina fortæller om samarbejde med kineserne inden for mælkeproduktion, og Pressalit, der har fundet vej ind på det kinesiske marked for hjælpemidler til ældre og handicappede.

Store muligheder
Ifølge regionsrådsformand Bent Hansen var de midtjyske muligheder på det kinesiske markeder måske store for ti år siden, men de er kun blevet større siden. Faktisk næsten ufatteligt store.
”I Shanghai foregår udviklingen med en hastighed, vi ikke helt forstår. Indbyggertallet er de seneste ti år vokset fra 16 til 24 millioner, og samtidig er udfordringerne med en aldrende befolkning blevet meget påtrængende. Det giver indlysende muligheder på områder som velfærdsteknologi, grøn energi og fødevaresikkerhed.
Det er områder, som vi i forvejen er dygtige til og satser stort på”, siger Bent Hansen.

Jubilæumsskrift
I forbindelse med 10 års jubilæet har Region Midtjylland udgivet en publikation, der indeholder interviews med nogle af de personer, der gennem årene har været involveret i det dansk-kinesiske samarbejde. Nogle af dem vil desuden være til stede på konferencen og tilgængelige for eventuelle interviews.

Se en pdf-udgave af publikationen (5MB)
Se engelsk version
Se program og tilmeld dig konferencen herFlere oplysninger

Bent Hansen
formand for Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk


Niels Erik Andersen, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1120
niels-erik.andersen@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne