Region Midtjylland har netop indgået kontrakt med Freja Transport & Logistics A/S om drift af nyt regionalt centrallager.


Region Midtjylland har netop indgået kontrakt med Freja Transport & Logistics A/S om drift af nyt regionalt centrallager.

Det nye lager, som efter planen bliver taget i brug til oktober, skal forsyne samtlige hospitaler i regionen med varer. Lageret kommer til at ligge i Stilling mellem Aarhus og Skanderborg.

Forud for aftalen med Freja Transport & Logistics ligger en længere udbudsproces, som resulterede i otte meget kvalificerede bud på opgaven.

- Vi valgte at sende opgaven i udbud, da det kræver stor specialviden inden for lager og logistik at etablere og siden drive et lager af den størrelse, regionen har behov for. Den form for specialviden ligger helt uden for regionens kerneopgaver inden for sundhed, regional udvikling, psykiatri og social. Derfor er vi glade for, at vi har fundet en samarbejdspartner, som kan løfte opgaven for os, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Bedre priser og mindre trafik
Det smarte ved et fælles lager for regionens hospitaler er blandt andet, at leverandørerne fremover primært skal levere deres varer et sted, nemlig på det regionale lager, i stedet for på hvert enkelt hospital. Det giver regionen mulighed for at opnå bedre priser på hver enkelt vare, ligesom det giver en mere entydig lagerstruktur og højere forsyningssikkerhed.

En anden fordel ved det regionale lager er, at det bliver muligt at pakke og levere flere varetyper til hospitalerne i en og samme postgang, så trafikken til og fra hospitalernes lokale varemodtagelser bliver væsentligt mindre.

- I dag får varemodtagelsen på et hospital dagligt besøg af 17 forskellige biler fra 17 forskellige leverandør. Fremover bliver varerne til det enkelte hospital pakket i én lastbil, som kun behøver at læsse varer af på hospitalet en gang om dagen, forklarer hospitalsdirektør Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers, som er styregruppeformand for projektet.




Flere fælles indkøb
I forbindelse med etableringen af det nye lager skal hospitalernes indkøb koordineres endnu bedre, så endnu flere varer fremover bliver købt fælles ind.

I dag er det cirka 40 procent (målt i kr.) af regionens vareindkøb, der bliver indkøbt fælles via det regionale, digitale indkøbssystem. Målet er, at 50 procent (målt i kr.) af regionens vareindkøb skal indkøbes fælles i 2013 voksende til 100 procent i 2015

- Det giver rigtig god mening at købe fælles ind, fordi det giver os mulighed for at forhandle os frem til bedre priser på varerne. Det er fuldstændig, som vi kender det fra mængderabatten på ti tomater i det lokale supermarked. Hos os er der bare tale om meget større mængder, forklarer afdelingschef Frank Neidhardt fra Indkøb og Medicoteknik i Region Midtjylland.

Fakta:
  • Region Midtjylland køber årligt varer og tjenesteydelser for 7 mia. kroner.
  • Varerne bliver leveret af cirka 700 leverandører
  • Aftalen med Freja Transport & Logistics løber frem til marts 2016 med mulighed for op til 18 måneders forlængelse.
Flere oplysninger:
Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S): 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk

Thomas Pazyj, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers og formand for styregruppen for logistikprojektet i Region Midtjylland, tlf. 7842 0101/2330 0158

Afdelingschef Frank Neidhardt, Indkøb og Medicoteknik i Region Midtjylland, tlf. 7841 4570/3092 2320

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer på: www.rm.dk/politik/politikerne

Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666