17-05-20132012 var endnu et år med stor udbytte fra CDEU, Midtjyllands EU kontor i Bruxelles. CDEU har hentet i alt 382 millioner kroner i EU-støtte i de seneste seks år til virksomheder og institutioner i det midtjyske, og en ny EU budgetperiode tegner godt for regionens fremtid.

”Siden finanskrisen har EU's støtteprogrammer spillet en væsentlig rolle for mange, der har haft svært ved at få banklån eller penge fra andre finansieringskilder til udvikling, og 2012 var ingen undtagelse,” påpeger Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU.
”Det er især projekter med langsigtede mål, der har haft svært ved at skaffe kapital på traditionel vis, og her har EU-støtten været med til at lægge et solidt fundament for midtjysk vækst.”
I 2012 sikrede Region Midtjyllands og regionens 19 kommuners fælles kontor, CDEU, således 42 millioner kroner til mindre midtjyske virksomheder.

Et af projekterne i 2012, som nød godt af CDEUs indsats, var et samarbejde mellem den aarhusianske virksomhed Sekoia, Alzheimerforeningen og Sundhedsfaglig Højskole, der er en del af VIA University College. Projektet fik 7,9 millioner kroner af EU til udvikling af ny teknologi, der skal gøre hverdagen nemmere for pårørende til demente. Det er et projekt, som kan give langsigtet vækst inden for sundhedsinnovation, og det er et af de væsentligste områder for EU i fremtiden.

“I 2013 går vi en helt ny EU budgetperiode i møde, og det er godt nyt for Midtjylland, der har stærke kompetencer på områder som sundhed, energi, fødevarer, og miljø. Det er netop disse indsatsområder, som EU's nye budgetprogram ”Horizon 2020” vil sætte fokus på.,” siger Bestyrelsesformand Bente Nielsen (SF), 1. næstformand i Regionsrådet, Region Midtjylland.

Central Denmark EU Office er sat i verden af Region Midtjylland for at skaffe EU-støttekroner til projekter, men i lige så høj grad for at etablere adgang til internationale netværk eller at søge internationale partnere som kan skabe vækst for Midtjylland.

I 2012 lykkedes det CDEU at skabe personlig kontakt med over 900 midtjyske personer og få 254 personer aktivt med i europæiske netværk, som har hjulpet dem til partnerskaber, netværk, penge og information i EU-systemet til videreudvikling af projekter og økonomisk vækst.


Billedtekst: Ifølge Lars Holte Nielsen, direktør i Central Denmark EU Office, spiller EU's støtteprogrammer en væsentlig rolle for mange, der har haft svært ved at få banklån eller penge fra andre finansieringskilder til udvikling.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med nyheden. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.

For yderligere information eller cases, kontakt venligst:

Lars Holte Nielsen
direktør i Central Denmark EU Office
Mobil: +32 486 17 69 58
lhn@centraldenmark.eu