Skitse: CFS Holstebro

Arkitema Architects og Niras er valgt som totalrådgivere for byggeriet af Center for Sundhed i Holstebro

I 2017 står et nyt, moderne sundhedscenter ved siden af Gråkjær Arena i Holstebro. Her er lyst, imødekommende og indbyder til oplevelser. I centret arbejder læger, sygeplejersker og terapeuter side om side med træningsfaciliteter og kunstudstillinger.

Med den vision som udgangspunkt sikrer Arkitema Architects og Niras sig opgaven som totalrådgivere for byggeriet af Center for Sundhed, der bliver omdrejningspunktet i Holstebro Kommunes fremtidige sundhedstilbud. Det bliver det hidtil største byggeri i kommunen. Rådgivernes vision er at skabe rummelige rammer, som favner brugerne af det nye sundhedscenter.

Arkitema Architects og Niras afgav det økonomisk mest fordelagtige tilbud, som projektets evalueringsudvalg samstemmende er enige om at gøre til fundament for det videre byggeforløb. I udvalget sidder repræsentanter fra Holstebro Kommune og Region Midtjylland, samt fagdommere fra anerkendte arkitektfirmaer.

- Vi har haft en god og konstruktiv proces i udvælgelsen af Arkitema Architects og Niras som totalrådgiver for det nye Center for Sundhed, fortæller borgmester i Holstebro, H.C. Østerby, der er formand for evalueringsudvalget.

Han fortsætter:
- Udnævnelsen af totalrådgiver er en vigtig milepæl for os, da det udstikker et klart spor for det videre projektforløb. Derfor er det dejligt, at vi fra kommunen og repræsentanterne fra Region Midtjylland er enige om, at retningen, vi har valgt, er den helt rigtige.

Stærk ramme om godt samarbejde
Holstebro Kommune og Region Midtjylland har en fælles ambition om, at Center for Sundhed skal styrke den lokale sundhedsindsats og bidrage til gode, sammenhængende sundhedstilbud.

- I Region Midtjylland ser vi frem til at være en del af et center, som har en innovativ tilgang til at tænke sundhed og samarbejde på tværs af sektorer. Når vi fokuserer på samarbejde både udenfor, men særligt indenfor disse nye vægge, så har vi muligheden for at skabe et sundhedstilbud med høj faglig kvalitet, der bliver leveret på borgernes præmisser, siger regionsrådsmedlem Susanne Buch Nielsen, som sidder med i evalueringsudvalget.

Stor interesse for byggeriet
Center for Sundhed i Holstebro har tiltrukket sig en del opmærksomhed i den nationale og internationale byggebranche. 22 ansøgere bød på opgaven som totalrådgiver for byggeriet. Fem blev udvalgt til videre evaluering. En evaluering, som udpeger Arkitema Architects og Niras til at løfte totalrådgiveropgaven.

I den afgørende bedømmelse af ansøgernes forslag lagde evalueringsudvalget vægt på alt fra arkitektur over procesbeskrivelse til økonomi.

Til august starter opmålingerne og forundersøgelserne til byggeriet, der har et samlet budget på 211 millioner kroner.

Ifølge tidsplanen bliver første spadestik til byggeriet af Center for Sundhed taget i foråret 2015 og står færdigt to år senere.

Flere oplysninger

  • H.C Østerby (S), borgmester, Holstebro Kommune,
    tlf. 9611 7501 / 2144 0150
  • Anders Kjærulff, direktør, Kultur og Sundhed,
    Holstebro Kommune 9611 4101 / 2016 7347
  • Susanne Buch Nielsen (SF), regionsrådsmedlem,
    tlf. 2962 8238