20-06-2013

Forskning og praktik skal møde hinanden i nyt produktions-, inspirations- og videncenter i Hedensted. Vækstforum Midtjylland vil støtte centret med 3,4 mio. kroner.

Hedensted Kommune vil ikke længere være kendt som en traditionel industrikommune. Et nyt center, Dansk Produktions Univers, skal henvende sig til både iværksættere og etablerede virksomheder og fremme forskning, udvikling, uddannelse og innovation inden for industriel produktion.
Formålet er at fastholde og udvikle produktionsarbejdspladser i Danmark, og derudover har parterne bag foreningen den vision, at i år 2025 er centret omdrejningspunkt og kendt som førende inden for moderne produktion. Intet mindre.
Onsdag besluttede Vækstforum Midtjylland at bede regionsrådet støtte etableringen af Dansk Produktions Univers, DPU, med 3,4 mio. kroner.

Virksomhedernes behov
”For at kunne klare sig i den internationale konkurrence i dag, skal industrivirksomheder udvikle sig hurtigt, og det kan de kun gøre, hvis de eksempelvis har adgang til uddannelse, hjælp til forretnings- og ledelsesudvikling, nyt produktionsudstyr og netværk, Det nye center skal sikre virksomhederne den adgang, og vi håber dermed at kunne forstærke den positive tendens, som vi har set siden 2012. Alene i 2012 blev der skabt 2.000 nye industriarbejdsplader i vores region”, siger formand for Vækstforum Bent Hansen.

Vægt på uddannelse
I Hedensted Kommune er borgmester Kirsten Terkilsen glad for Vækstforums tilsagn om støtte.
”DPU bliver en rugekasse for produktionsiværksættere og opfindere og tilbyder også helt unikke rammer til etablerede virksomheder. Vi vil bringe den kommunale virksomhedsservice helt tæt på virksomhederne. Desuden er der stor vægt på uddannelse. Både opkvalificering af medarbejdere og et skole-erhvervssamarbejde i vores folkeskoler, som starter allerede her efter sommerferien”,
siger Kirsten Terkilsen.
Den samlede aktiekapital for universet er på 75 mio. kroner. Investorerne er Fonden Insero, Realdania, lokale aktionærer, Horsens Kommune, Hedensted Kommune og nu også Region Midtjylland.

Nye arbejdspladser
Parterne bag DPU forventer, at etablering af universet i løbet af de første to år vil betyde, at der skabes 20-25 nye arbejdspladser, mens der i år 3 forventes skabt 40-50 nye arbejdspladser ligeligt fordelt mellem eksisterende og nye virksomheder, hvortil kommer en afledt effekt på servicebranchen.
Samtidig har Hedensted Kommune fået tilsagn om støtte til at undersøge og lave en implementeringsplan for, hvilke ydelser en industriinkubator som eksempelvis det nye DPU skal tilbyde. Det skal foregå i samarbejde med partnere i Herning, Randers, Viborg og Aarhus kommuner.

Se indslag fra TV Syd


Flere oplysninger:

Bent Hansen
formand for Vækstforum Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Kirsten Terkilsen, borgmester
Hedensted Kommune
Telefon: 7975 5001
kirsten.terkilsen@hedensted.dk

Niels Dahl Christensen, specialkonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1520
niels.dahl@ru.rm.dk