10-06-2013
Region Midtjylland har i denne uge besøg af gæster fra Belgien, Frankrig, Irland, Spanien og Sverige. De skal til Herning, Horsens og Aarhus for at se på innovation, der udmærker sig ved ikke at have fokus på teknologi. Besøget er led i det EU-støttede projekt INNOMOT.

Nogle skal besøge Innovationshospitalet i Horsens og se på offentlig-privat innovation, og andre skal høre om den regionale fødevaresatsning hos Future Food Innovation i Aarhus. Atter andre skal til Aarhus Universitet for at høre om det regionale program Genvej til ny Viden, der får forskere og virksomheder til at samarbejde, og endelig skal nogle til Herning for at høre om vugge-til-vugge-initiativer, der fokuserer på bæredygtighed i design og fremstilling.

Programmet er tætpakket for de 18 gæster, der kommer fra Belgien, Frankrig, Irland, Spanien og Sverige for at se på ikke-teknologisk innovation. De er inviteret af Region Midtjylland som led i det EU-støttede projekt INNOMOT, der både skal synliggøre de bedste europæiske projekter og sørge for, at deltagerne kan hente inspiration hos hinanden. EU støtter INNOMOT med 17 mio. kroner.

De bedste cases
”INNOMOT er et spændende projekt, netop fordi vi går efter innovation, der drejer sig om noget andet end teknologi”, siger Jan Dalskov, der er projektleder på den danske del af INNOMOT.
”I stedet fokuserer vi på de bedste cases, når det gælder om at spotte nye forretningsmuligheder og føre dem igennem til et marked. Det kan handle om forretningsmodeller, måder at samarbejde på og om at hente inspiration fra andre end ingeniører – eksempelvis lytte til kunder, brugere og medarbejdere, når man udvikler”, siger Jan Dalskov.

Han glæder sig til at vise de midtjyske initiativer frem for de 18 gæster og ser også frem til efteråret, hvor det er midtjydernes tur til at lade sig inspirere hos de andre INNOMOT-partnere.

Her skal de blandt andet se på socialøkonomiske virksomheder i Nordfrankrig, på systematisk understøttelse af lederuddannelse i erhvervslivet (Valencia, Spanien) og på, hvordan man samtænker detailhandel og turisme i Navarra i Spanien.

Hjælp fra EU-kontor
”Vi er meget glade for at være en del af INNOMOT, som vi nok ikke var kommet med i, hvis ikke vores EU-kontor i Bruxelles havde hjulpet os”, siger Jan Dalskov med henvisning til CDEU, Central Denmark EU Office, der er regionens og de 19 kommuners fælles EU-kontor. Kontorets medarbejdere har et stort netværk og erfaring med EU-ansøgninger. Alene i 2012 sikrede CDEU således 42 millioner kroner til mindre midtjyske virksomheder.

Derudover hjalp kontoret 254 midtjyder ind i europæiske netværk, som siden har ført til partnerskaber, viden og penge i EU-systemet til videreudvikling af projekter.

Flere oplysninger
Jan Dalskov, projektleder
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1308
jan.dalskov@ru.rm.dk

Elinor Bæk Thomsen, kontorchef
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 2274 9375
elinor.thomsen@ru.rm.dk

Rasmus Aspe Mørk, EU-rådgiver
Central Denmark EU Office
Bruxelles
Telefon:+32 2 230 87 32
ram@centraldenmark.eu