En erfaren tysk ekspert i cykelturisme har trampet sig igennem den 550 kilometer lange Vestkystrute. Den er af høj kvalitet, siger han, og stiller fire stjerner i udsigt, hvis bl.a. skiltningen bringes i orden.



En erfaren tysk ekspert i cykelturisme har trampet sig igennem den 550 kilometer lange Vestkystrute. Den er af høj kvalitet, siger han, og stiller fire stjerner i udsigt, hvis bl.a. skiltningen bringes i orden.

En cykeltur fra den tyske grænse til Skagen er en overraskende god oplevelse. Med variation og god trafiksikkerhed.
Sådan lyder dommen fra den tyske cykelturisme-ekspert Grischa Begass, der i april i år har testet de 550 kilometer på to hjul. Han er en erfaren testkører, som har certificeret cykelruter i Østrig, Tyskland og flere andre lande.
Grischa Begass har dog også nogle aber dabei’er. Ting, der skal bringes i orden, hvis cykelruten skal op i international topklasse, og de punkter har han beskrevet detaljeret i en rapport, der er ved at blive oversat, så den kan bruges af de berørte kommuner og deres turismeaktører.
Frem til 2014 samarbejder de i et stort projekt ”Panorama – Powered by cycling”, der skal udvikle cykelturismen i Danmark. Projektet modtager økonomisk støtte fra blandt andet EU, VisitDenmark og Campingrådet.

For turister og lokale
”Vores tyske ekspert vurderer at ruten i dag kan få tre ud af fem stjerner. Men han fortæller også at vi med en fælles indsats for bedre skiltning, færre bomme og gode informationsmaterialer har gode chancer for at nå op på fire stjerner”, siger projektleder Jesper Pørksen, Cyklistforbundet.
”Vi har fået en meget grundig rapport med masser af ros, en del kritik og helt konkrete forslag til forbedringer. Alle disse kritikpunkter og forslag skal vi nu drøfte og frem for alt skal indsatsen koordineres. Selv om vi overordnet set har en flot cykelrute, ved vi jo godt, at der kun skal nogle få dårlige oplevelser til at ødelægge helhedsindtrykket. Derfor er vi afhængige af, at vi udvikler hele ruten i fællesskab”, siger Jesper Pørksen.
Ifølge Jesper Pørksen kan cykelruten med en beskeden investering komme i eliteklasse og blive i stand til at tiltrække endnu flere cyklister fra hele verden. Samtidig vil investeringen gavne lokalbefolkningen, siger han.
”Ud over turister bruger mange lokale borgere cykelruterne, og det er godt for både sundhed og miljø”, argumenterer projektlederen.



Billedtekst: Den tyske cykelturisme-ekspert Grischa Begass har i april i år testet de 550 kilometer på to hjul – og fotograferet (nederst).
Som billedet viser, har han ikke valgt nogen superracercykel til turen (øverst).
Begge fotos er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få dem i høj opløsning ved at klikke på dem.


Flere oplysninger:

Thomas Olesen,
Udviklingskonsulent, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1703
thomas.olesen@ru.rm.dk

Jesper Pørksen, projektleder
Cyklistforbundet
Telefon: 2944 6707
jep@cyklistforbundet.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne