26. juni bliver hele hospitalet i Horsens gennemført, gennemsigtigt!




Hospitalsenheden Horsens har igennem de seneste år arbejdet på at implementere et nyt it - og kommunikationssystem, der giver overblik over patienterne og hvor, de befinder sig i deres behandlingsforløb. Den 26. juni er alle hospitalets afdelinger på systemet, og dermed realiseres idéen om det gennemsigtige hospital.

Bedre overblik, koordination og kommunikation!

Det er de mærkbare resultater, som det nye it - og kommunikationssystem, også kaldet ’Klinisk Logistik’, har ført med sig på Hospitalsenheden Horsens.

Systemet er over en periode blevet udrullet på afdeling efter afdeling. Og når hospitalsenhedens intensiv-afdeling, centrallaboratorium og billeddiagnostiske afdeling kobles på den 26. juni, er implementeringen af det gennemsigtige hospital en realitet ikke mindst til gavn for patienterne.

”Vi er meget stolte over at være nået til denne milepæl. Det giver helt nye perspektiver for både patienter og ansatte, at hele hospitalet nu er på det samme it - og kommunikationssystem. Fordelene er bl.a. mere sammenhængende patientforløb, højere patientsikkerhed og et bedre arbejdsmiljø for de ansatte”, forklarer cheflæge Jørgen Schøler Kristensen fra Hospitalsenheden Horsens.

Overblik i realtid
Klinisk Logistik er et it - og kommunikationssystem, der hjælper læger og sygeplejersker med at organisere det daglige arbejde med patienterne – så effektivt som muligt og med fokus på kvalitet i behandlingen.

Store touch-skærme præsenterer personalet for et realtids-opdateret overblik over det samlede arbejdspres og tilgængelige ressourcer. Samtidig får personalet forbedret overblik over patientens behandlingsplaner og deres udvikling.

I praksis holder Klinisk Logistik-systemet personalet på f.eks. sengeafdelingerne informerede om, hvad der sker på operationsafsnittet. Medarbejderne kan se, hvilken patient, der er til hvilken operation, og hvor langt operationen er. Det betyder, at personalet også kan informere de pårørende langt hurtigere end tidligere, og at de ansatte på sengeafdelingerne kan gøre sig klar til at modtage patienten på det helt rigtige tidspunkt.

Pionérhospitalet i Horsens
Hospitalsenheden Horsens blev oprindelig valgt som pionér-hospital inden for Region Midtjylland til at teste det nye it - og kommunikationssystem. Projektet begyndte som et ph.d.-projekt under navnet iHospitalet eller ’Det interaktive Hospital’ med fokus på udvikling og afprøvning af et nyt styresystem beregnet på operationsafdelinger.

Hospitalsenheden Horsens er bl.a. blevet præmieret med den ’Den gyldne Skapel’ af Dagens Medicin for Klinisk Logistik-løsningen. Prisen gives til et initiativ, der demonstrerer nytænkning og engagement i sundhedssektoren og viser en vej til højere kvalitet i samarbejde og behandling, til gavn for patienter og pårørende.

Klinisk Logistik er udviklet og implementeret i et samarbejde mellem Cetrea, Systematic og Capgemini. Systemet skal fremover også implementeres på de øvrige enheder i Region Midtjylland. Det sker som led i regionernes digitalisering af sundhedsvæsenet 2014-16.

Yderligere oplysninger
  • Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen, Jokris@rm.dk /
    7842 5004 / 201 63 201