Regionerne gennemfører i fællesskab udbud af de tre helikopterberedskaber, som led i etableringen af en landsdækkende akutlægehelikopterordning.


Regionerne gennemfører i fællesskab udbud af de tre helikopterberedskaber, som led i etableringen af en landsdækkende akutlægehelikopterordning.

I starten af maj resulterede prækvalifikationen i udvælgelsen af fire selskaber/konsortier til at afgive tilbud på leverancen hhv. Bond Airambulance, Falck Air Ambulance, Norsk Luftambulanse/Nordic Air Ambulance og Uni-Fly & Air-Greenland.

Regionerne vurderede sammen med ekstern advokat, at SOS International A/S på baggrund af deres ansøgning var uegnede til prækvalifikation. SOS International A/S valgte efterfølgende at påklage denne afgørelse til Klagenævnet for Udbud.

Klagenævnet for Udbud har netop truffet afgørelse i sagen, og konkluderet, at regionerne ikke var berettigede til at afvise ansøgningen fra SOS International A/S som uegnet.

Kendelsen vil blive offentliggjort på Klagenævnet for udbuds hjemmeside tirsdag den 9. juli 2013.

Som konsekvens heraf udsender regionerne en ændret prækvalifikationsafgørelse, hvoraf det fremgår, at SOS International A/S, ligesom de overfor nævnte fire selskaber/konsortier, er prækvalificeret og inviteres til at afgive tilbud på leverancen af de tre helikopterberedskaber.

Regionerne tager afgørelsen til efterretning, og konstaterer, at SOS International A/S’ deltagelse i udbudsrunden styrker konkurrencen i et, i forvejen, stærkt felt af prækvalificerede virksomheder/konsortier.

Fristen for afgivelse af tilbud er d. 26. september 2013.

Kontaktperson: vicedirektør Christian Boel, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, tlf. 2374 9162 .