09-08-2013



Der er guf for smagssansen og alle de andre sanser på Food Festival, som med støtte fra blandt andre region Midtjylland afvikles 6.-8. september. Ud over madoplevelser er der lagt vægt på bæredygtighed og økologi.

Tangkrogen i Aarhus bliver for andet år i træk hjem for Nordens største madfestival, Food Festival, der afholdes i sidste weekend af Aarhus Festuge 6.-8. september. Sidste år gæstede mere end 27.000 danskere festivalen. I år udvider festivalen med flere nye madoplevelser.
På Food Festival kommer mere end 160 bryggere, landmænd, fødevarevirksomheder, avlere, møllere og andre madproducenter. Mere end 100 virksomheder uddeler gratis smagsprøver. 46 kokke laver på den ene eller anden måde nordiske lækkerier. Der er 14 forskellige madkurser, som festivalens gæster kan deltage i.
”Vi var lykkelige over, at det sidste år lykkedes os at få over 27.000 gæster ud til Tangkrogen. Vi vil gerne skabe et større publikum og støtte alle, der arbejder med at udvikle nordisk madkultur. Vi håber, at vi kan få mindst lige så mange og måske flere ud i år,” forklarer festivalchef Anna Lund.

12 områder
Festivalen, som er inddelt i 12 områder, er i år udvidet med et helt nyt område til fjerkræ, næsten alle områder har fået flere deltagere: Der er flere slagtere, grøntavlere og mejerier end sidste år. Food Festival har fra starten skullet være meget mere end et marked. Selvom der er mange virksomheder, der sælger deres produkter, er festivalen bygget op om oplevelser, man kan deltage i, og mulighederne for at prøve nye ting. Der er omkring halvtreds forskellige workshops, 8 debatarrangementer og en helt ny kokkescene, hvor madmennesker underviser, demonstrerer og debatterer ting, der har med fødevarer at gøre.
”Jeg er glad for, at vi kan have endnu mere med til børn. Økologisk Landsforening kommer fx og lærer børn at lave mad over bål, og VIA tager kræsne og nysgerrige børn med på sanserundvisninger. Vi har endnu mere undervisning og ting, man kan deltage i. Food Festival skal være meget mere end et marked. Det skal være et sted, hvor man kan opleve og prøve nye ting med mad, smage og opleve hele den nordiske madrevolution”, forklarer Anna Lund. Hun forklarer også, at bæredygtighed og økologi spiller en meget større rolle i år, end sidste år:
”Der er meget mere økologi på festivalen. Og så bruger vi fx mange kræfter på at vise, hvordan bæredygtigt fiskeri kan se ud. Man kommer jo ikke udenom, at mad og fødevarer også bør handle om naturbevarelse. Vi er blevet endnu bedre til at lave festival også med budskab om andet end velsmag”, forklarer festivalchefen.

Kokkebesøg
En lang række medpersonligheder gæster Food Festival, fra England deltager to kokke fra køkkenet på River Cottage og holder både foredrag og kokkeskoler. De to sølvvindere ved verdensmesterskabet for kokke, Bocuse d’or kommer og laver madskoler, og festivalen uddeler også priser for bedste nye, nordiske øl, pølser og ost. Og så er tilløbsstykket DM i hotdog rykket til Food festival, hvor priserne for landets bedste hotdogs uddeles søndag den 8.9.
”Vi glæder os meget til at komme på Food Festival og se alle de ildsjæle, der viser deres fødevarer. Det er en kæmpe gave til dansk madkultur, at Food Festival samler så meget af den kreativitet, der gennemsyrer dansk gastronomi, landbrug og fødevarer. Vi plejede ikke at tro, at vi kunne lave ting, der smagte så godt, at hele verden ville spærre øjnene op. Men det kan vi, og det er det, vi fejrer og nyder på Food Festival”, siger Jeppe Foldager, den danske sølvvinder ved verdensmesterskaberne for kokke og køkkenchef på Alberto K i København.

Se program
Læs om Food Festival


Yderligere oplysninger:
Festivalchef Anna Lund
Telefon: 3133 9354

Lars Haahr Jensen, chefkonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1704



FAKTA:
Food Festival arrangeres af Food Organisation of Denmark i samarbejde med en partnerkreds, der består af Arla, Erhvervs- og Vækstministeriet, Fødevareministeriet, Danish Crown, Danmarks Fiskehandlere. Team Gastronomi Danmark, Aarhus Festuge, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Aarhus Universitet, Agro Food Park, Future Food Innovation, Agro Tech, Landbrug og Fødevarer, Væksthus Midtjylland, Økologisk Landsforening og Visit Aarhus.