19-08-2013

Op med stemmeprocenten og ind med viden. Region Midtjyllands valgweb og quiz-spil samler alle kandidater til regionsvalget og tilbyder viden, debat og nyheder.

I dag er der tre måneder til, at borgere i Region Midtjylland skal vælge 41 politikere til et regionsråd. I den anledning åbner regionen en valghjemmeside rv13.dk/midtjylland og lancerer et nyt quiz-spil: Danmarksdysten.

Både hjemmeside og quiz er udviklet i samarbejde med de øvrige fire regioner, og på rv13.dk/midtjylland kan man få et overblik over regionerne landet over.

Region Midtjyllands kommunikationschef Birgitte Thingholm siger, at samarbejdet om rv13.dk er udviklet for at styrke demokratiet. I 2011 stemte 88 pct. af danskerne til Folketingsvalget, mens stemme-procenten ved regions- og kommunevalget i 2009 kun nåede 66 pct.

Forskellen på knap 22 pct. bekymrer, for erfaringen viser, at de, som ikke kommer i gang med at stemme, mens de er unge, ofte aldrig kommer i gang.

- Som det er lige nu, er der alt for stor forskel på, hvor mange der stemmer til hhv. Folketingsvalg og kommune/regionsvalg, siger kommunikationschefen.

 

 

- Med rv13.dk/midtjylland gør vi det nemt at få et overblik over, hvem man kan stemme på. Vi tilbyder alle kandidater en platform for debat med borgerne, og vi fortæller, hvad regionerne arbejder med, siger Birgitte Thingholm. 


Hjemmesiden er endnu i sin spæde start og vil løbende vokse sig større, efterhånden som datoen for valget nærmer sig.

Regionerne på quiz
Den nyåbnede hjemmeside gemmer også på udfordringen Danmarksdysten.dk. Dysten er et quiz-spil, der med en sværm af spørgsmål leger viden om Region Midtjylland ind. Quiz-spillet Danmarksdysten indeholder også bredere spørgsmål om Danmark, men har særligt fokus på valg og på regionernes opgaver og geografi.

- Med quizzen skal det være nemt og underholdende at blive klogere på regionerne. Spillet findes også som en app, så der er alle muligheder for både at blive klogere og have det sjovt. siger Birgitte Thingholm.


Fakta

I Danmarksdysten kan man quizze mod sig selv og andre brugere i spørgsmål fra den region, man bor i. Spillet kan spilles både på www.danmarksdysten.dk og downloades som app i App Store og i Google Play.
På rv13.dk/midtjylland kan man læse om kandidaterne og debattere valgets emner. Her er også praktisk information om valget til både borgere, kandidater og journalister, der gerne vil vide mere om regionsvalget. Kandidatbasen er ikke komplet, men opdateres løbende af kandidaten selv.
De 41 medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland har ansvarsområder inden for sundhed, uddannelse, miljø, erhvervsudvikling, socialområdet - opgaver, der i alt løber op i et budget på knap 28 milliarder kroner.
 


Flere oplysninger
Kommunikationschef Birgitte Thingholm, tlf. 7841 0600,
Birgitte.Thingholm@stab.rm.dk
Vedr. afvikling af valget: Sekretariatschef Carsten Lind, tlf. 7841 0100 / 4081 3412,
carsten.lind@stab.rm.dk

Kontaktoplysninger på regionsrådets medlemmer.