Neonatalafsnittet på Aarhus Universitetshospital bliver både udvidet og moderniseret.




Neonatalafsnittet på Aarhus Universitetshospital bliver både udvidet og moderniseret.

Regionsrådet i Region Midtjylland har i dag bevilget 45,7 mio. kr. til at forbedre forholdene for tidligt fødte børn og deres forældre på Aarhus Universitetshospital. Pengene skal bruges på ombygning af det nuværende neonatalafsnit og på en udvidelse af afsnittet med en tilbygning.

Neonatalafsnittet er Børneafdelingens afsnit for de for tidligt fødte børn samt syge nyfødte børn, og der er et stort behov for om- og udbygning af afsnittet. Forholdene i dag er utidssvarende med trange forhold for såvel forældre og personale på sengestuerne.

Flere børn bliver reddet
Pladsproblemerne på sengestuerne skyldes primært, at Neonatalafsnittet sammen med andre specialister på Aarhus Universitetshospital kan redde stadig mindre og mere syge for tidligt fødte børn, som efterfølgende har behov for konstant overvågning og beskyttelse mod lys, støj og infektioner.

Behandlingen er intensiv og med behov for avanceret apparatur, som fylder meget på stuerne. Det er efterhånden svært for personalet at komme til omkring kuvøser og udstyr, og når der i de travleste perioder er 6-8 børn på stuerne, må mødrene skiftes til at sidde og amme deres barn.

Mere plads til forældrene
Tilbygningen på i alt 2.223 kvadratmeter giver plads til 17 forældrerum, køkken og andre faciliteter til pårørende, samt undervisningsfaciliteter og kontorer. Bygningen forbindes med det eksisterende neonatalafsnit med en glasgang, så det er nemt og hurtigt at komme fra forældrerum til de semiintensive sengestuer.

Færre børn på stuerne
Ombygningen af de eksisterende neonatalafsnit vil skabe plads til flere patientstuer, så der i fremtiden ikke skal være flere end tre – højst fire – børn på de største af stuerne. Desuden bliver syv forældrerum i selve neonatalafsnittet, hvor forældre kan bo sammen med for tidligt fødte børn, som er i en anden fase af deres behandling, men med fortsat behov for tæt observation af personalet.


Fakta

Flere oplysninger 

  • Ledende overlæge Rune Weis Næraa, Børneafdelingen, AUH,
    tlf. 7845 1400
  • Oversygeplejerske Marie Rosbjerg, Børneafdelingen, AUH,
    tlf. 7845 1401
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.
  • Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage
    fra kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666